SOÓS KÁROLY ATTILA

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA
SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársaim! Időközben előkerült az a kormányhatározat, amelyre az előbb Demeter Ervin mint egyetlen olyan konkrétumra hivatkozott, amely alátámasztaná azt a tulajdonképpen tökéletesen alaptalan állítást, hogy a kormány törvényt sértett.
Demeter úr volt olyan kedves és felolvasta ennek a kormányhatározatnak a preambulumát, tehát a bevezető szövegét. A bevezető szövegnek az a sajátossága egy kormányhatározat esetében, hogy nincs utána odaírva, ki a felelős és mi a végrehajtási határidő - magyarán: itt olyasmiről van szó, amit nem kell végrehajtani. Ezért nem értem - megint csak nem értem -, hogy lehetne ez törvénysértő. A bevezető szöveg, kedves Demeter úr - ön valószínűleg tudja, és csak másokat kívánt félrevezetni, de azért mások kedvéért el kell mondanom - a bevezető szöveg csupán arra szolgál, hogy érthető legyen a további része a határozatnak. Mondom, a bevezető szöveg valóban arról szól, hogy a kormány az expó elhagyását akarja. A második pont arról szól, hogy a folyamatban lévő beruházások ütemezéséről konzultációt kell lefolytatni Budapest főváros főpolgármesterével - ez az, ami végrehajtandó a határozatból. Ennek meg van jelölve a felelőse - a pénzügyminiszter és mások - és a határidő, hogy meddig kell ezt a tárgyalást lefolytatni. A harmadik pont, tisztelt képviselő úr, arról szól, hogy előterjesztést kell benyújtani a kormányhoz az EXPO '96-ról szóló törvények hatályon kívül helyezésére. Itt is megvan a felelős, és meg van jelölve a határidő - ez az, ami végrehajtandó. Szeretném tudni ezek után, hogy mindebből mi az, ami törvénysértő Demeter képviselő úr szerint. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť