SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Csak négy dolgot szeretnék elmondani az előző felszólalással kapcsolatban.
Az egyik az, hogy az expó kapcsán én is szívesen beszéltem fejlesztésről, s ha figyelték a hozzászólásomat, talán felfigyeltek arra is, hogy arra a problémára utaltam, hogy az expó kapcsán egy budapesti fejlesztés nem szakítható ki egy felsőoktatási fejlesztési koncepció nélkül. Ezt nagyon fontosnak tartom.
A másik pedig az, hogy az 1999-es dátum az indoklásban szerepel - erre felhívom a figyelmet. Írják bele a törvénybe! Írják bele ebbe a törvénybe, hogy ez a fejlesztés 1999-ig megvalósul - a törvénybe, nem az indoklásba! És akkor bele kell írni - ez számomra értelemszerű - azt is, hogy a vidéki egyetemek fejlesztése is megtörténik 1999-ig. Ez így korrekt!
A harmadik dolog, amit mondani akartam, az az, hogy én nagyon örülök annak, hogy készül a fejlesztési törvény - ez egy jó hír, ennek nagyon örülök. Szívesen segítek ebben parlamenti lehetőségeimhez képest.
A negyedik dolog: ha már fejleszteni akarjuk a felsőoktatást, kérem a kormánykoalíció képviselőit, lobbyzzanak annak érdekében, hogy a pótköltségvetésből kikerüljenek a felsőoktatást érintő elvonások - ugyanígy az OTKA-t és a KMÜFA-t érintő elvonások is -, hiszen ezekből a forrásokból ugyanúgy bevétele származik a felsőoktatásnak mint intézménynek, és ugyanúgy forrása hallgatóknak, kutatóknak, egyetemi oktatóknak.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť