MIAKICH GÁBOR

Full text search

MIAKICH GÁBOR
MIAKICH GÁBOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Lezsák Sándor! Azért kértem szót, mert nagyon furcsán kezdte az expóvitával kapcsolatos hozzászólását.
Csak nagyon röviden egy-egy témára! Nem négyéves választási metódust változtatott meg a kormánypártok szavazata, hanem egyszeri választási metódust, amely egyszer működött az országban.
A céltámogatások rendszerét nem megszüntetjük, hanem változtatjuk, mint ahogy az előző kormány is változtatott rajta, hiszen az előző kormány elígérkezett több milliárd forinttal ezekre az évekre.
A nyugdíjra nem ez a frakció mondott nemet. Ez a frakció igent mondott, és a belső vitái is arról szóltak csak, hogy miként lehet ezt a pénzt előteremteni.
Az expóhoz: Lezsák Sándor befejező gondolatai kicsit megnyugtattak. Én szentendrei képviselő vagyok, de önök, ellenzéki képviselőtársaim, nagyon kevés évet adtak nekem ahhoz, ami a szívemben szólt valamikor. Mert ha szabad idézni önöknek Lengyel Lászlót, én még ma is, ezen vita alapján is úgy érzem, amit az elmúlt négy évben építeni kellett volna, azt nem építették. Másfél év van hátra az expó megrendezéséhez, és sajnos ezek a beruházások nagyon kevéssé állnak. Erről nagyon kevés szó esett.
Azt hiszem, még mindig nem döntöttem igazából, de engem nem nyugtattak meg önök, hogy ez tisztességesen megrendezhető. Ha ahhoz a hiányhoz, amely az országban felhalmozódott belső adósságállományban meg az ország költségvetéséhez viszonyítjuk ezt a 40 milliárdot akkor, tényleg nem sok, ha egy-egy feladathoz viszonyítjuk, akkor ez óriási összeg.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť