LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Csak azért kértem két percet, mert itt Bauer képviselőtársam nagyon szépen azt mondta, hogy ők, törvénytisztelő SZDSZ, amikor úgy döntött a parlament, hogy az expót meg kell csinálni, bár ők nem értettek egyet, de mindent elkövettek az expó sikere érdekében, támogatták, és azt hiszem, segítették az expót, hogy minél jobban s minél szebben megvalósulhasson, bár hallottam ellenkező véleményeket is.
(11.30)
Ezt azért kívánom most megjegyezni, mert ez nagyon tisztességes dolog, és ez elvárható volna a kormánytól is. Mert a kormány a parlamenti döntéseket szépen valósítsa meg!
Ma még eme EXPO '96 Budapest ügyben az általános vita vége fele közeledünk, de már ezelőtt jó három hónappal a kormány kijelentette, nem úgy, mint ahogy az előbb az SZDSZ-es képviselő, Tardos Márton mondta, hogy megvizsgálja - nem vizsgál semmit, azt mondta, expó pedig nem lesz. Ez így hangzott el. Nem kell csúsztatni, ez az igazság.
Kérem a kormányt, hogy a Bauer kormánypárti képviselő javaslata szerint addig - a parlament döntésének érdekében - végezze a munkáját az expó ügyében. S ha majd ez a parlament, remélem, nem, de megszavazza, hogy ne legyen expó, akkor kellett volna először nyilatkozni ez ügyben, s nem három hónappal ezelőtt elvadítani a belföldi és a külföldi vállalkozókat, és az expót tönkretenni.
Köszönöm, ezt kívántam mondani. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť