DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Több napon hallgatva a vitát, nem is szólaltam volna fel, ha Pozsgai képviselőtársamat nem hallgattam volna. Akinél - úgy érzem - felmerült egy belső vágy, hogy valóban meg kellett volna rendezni, de különböző körülmények mégis meggátolták. Ez őszinte hang volt. S úgy érzem - igen tisztelt képviselőtársaim, az önök választói - ma az egész országban egy ember sem létezik, aki megéri majd az 1200-as évfordulót. Ritka évforduló 1100 év. Egész egyszerűen nem szabad napirendre tűzni egy ilyen világkiállításnak a lemondását. A kiállítással ugyanis az egész ország - ha szabad mondani - bekerülne a világ érdeklődési körébe.
1896-ban nem voltak még elektromos hírszolgálatok. Csak újságok voltak. Ma az elektromos hírszolgálattal eljutunk a világ minden részébe: van Közép-Európában egy ország, amely nagy nehézségekkel, nagy küzdelemmel, de 1100 év óta megvan.
Nincs vállalkozás senkinek - kicsinek vagy nagynak -, ahol nem kell merészség és nem kell bizonyos kockázat. Nem akarom összehasonlítani egy olimpia megrendezésével. Minden ország és minden kormány ráfizet. De Los Angelesben volt egy zseniális ember, aki maga vállalta, hogy megrendezi az olimpiát: 200 millió tiszta nyereséggel végezte.
Itt is bizonyára megvannak azok az emberek, akik talán kevesebb nyereséggel vagy talán egy kis ráfizetéssel, de mégis tudatosítanák nemcsak a világban, nálunk, idehaza is, a fiatalságban, hogy egy 1100 éves népnek a tagjai, polgárai, és ezért igenis minden áldozatot meg kell hozni. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť