ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Tisztelt Képviselő Úr! Tájékoztatom, hogy magam is konstatáltam, hogy a Pénzügyminisztérium nem képviselteti a vita e szakaszában magát. Megtekintettük az új Házszabályt, s az valóban akként rendelkezik, hogy a vita nem folytatható a kormány képviselete nélkül, a kormány távollétében. Azonban erre a vitára még a régi Házszabály szabályait kell alkalmazni, úgyhogy nem tudom a kérését teljesíteni, mert a Házszabály nem teszi kötelezővé a részvételt. (Dr. Torgyán József: Akkor a régi kormány üljön be, elnök úr. - Derültség.)
Egyébként további tájékoztatásul közlöm tisztelt képviselőtársaimmal - figyelmet kérek -, hogy a pénzügyi államtitkár elindult az ülésre. (Dr. Kónya Imre: Honnan?) Tehát a Házszabály nem teszi kötelezővé az ülésen történő részvételt. A házbizottságban pedig olyan megállapodás született, hogy a részletes vitát ma addig folytatjuk, amíg valamennyi felszólalás el nem hangzik. Úgyhogy az indítványát nem tudom elfogadni. Szavazásra sem tudom feltenni, hiszen a képviselőknek láthatóan csak egy kisebb része van jelen, tehát a határozatképesség feltételei nem állnak fenn. Képviselő úr, tessék!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť