DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Megvagyok a saját helyemen. Elnézést, eltévedtem: mindig a szomszédok után szoktam tájékozódni... (Derültség, taps.)
Nos, nem akartam én reagálni, de...
Hogy Dimitrovval példálózik az ember? Eszébe jut. Ugyanabba az iskolába jártunk - eszünkbe jut. (Derültség, taps.)
A másik: hogy az utolsó száz napján mit csinál egy kormány, az döntően különbözik ám attól, mit csinál az első száz napon. Az első száz napon sok mindenre van lehetősége, az utolsón már nagyon kevésre. Talán ezért nem éltünk eléggé azzal a lehetőséggel, amit felkínáltak. De azért az első száz napon keményebb egy kormány, ez természetes. A kormányprogram vitájában már elmondtam - hiúság azt hinni, hogy erre emlékeznek, ezért megismétlem: az a fajta gazdasági struktúra, amit valóban négy éven át kialakítottunk, ami azt jelenti, hogy a legszegényebbek nem szegényedtek továbbb... (Hangok a bal oldalról: Áááá...!) Nem szegényedtek tovább - ezen kár vitatkozni! Minden szociológiai adat... A legszegényebbekről beszélek: az alsó egytizedről... (Közbeszólások a bal oldalról.) Uraim, ne velem vitatkozzanak: az irodalommal. A felső öt-tíz százalék igen erősen gazdagodott, a középrétegek eközben lecsúsztak.
(20.20)
A középrétegek lecsúszása azt eredményezi, hogy nem egy kétpólusú társadalom alakul ki - ezt is elmondtam, innen jött valószínűleg a Dimitrov-ötlet -, olyan, mint volt a létező szocializmus meg a dél-amerikai modellek. Van tehát egy egységes szegénység és egy külön kiemelkedő gazdag réteg. Erre utaltam volt vissza, elnézést, mondom, csak a hiúság lehetett az oka, hogy feltételeztem, erre még valaki is emlékszik a Házban. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť