GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Tisztelt Miniszterelnök Úr! A kérdésem nem egyedi, bár amit most önnek elmondok, Komárom-Esztergom megye egy községi önkormányzatát, Környét érinti, de sajnos az egész országban jellemző a következő ügy.
Van egy, korábban községi önkormányzati tulajdonban lévő 25 hektáros terület - amelyet a legeltetési társulat használt -, amely államosításkor állami tulajdonba került, majd a Tatabányai Szénbányák szakszervezetének kezelésébe.
(14.10)
Az önkormányzat benyújtotta erre az igényét, a tulajdonába szerette volna venni, több mint egy éve ígérgették, a vagyont ideiglenesen kezelő szervezet ígéretet is adott számukra, hogy mikor majd a tárgyalás lesz, meghívják őket, természetesen nem hívták meg. A szakszervezet, a Tatabányai Szénbányák szakszervezete, együttműködve sajnos az ÁV-vel, szépen eladta, méghozzá körülbelül 5 millió forintért azt a forgalmi értékre körülbelül 50 millió forintot érő ingatlant, amely egy horgásztanyával, horgásztavakkal és egy nagy kiterjedésű, tehát 25 hektáros ingatlannal jár. Ez olyan pihenőterület volt, ahova a tanárok kivitték a diákokat, horgászparadicsom volt - tehát egy község, Környe község jogos tulajdonának tartotta. És ezért erkölcstelen dolog az, hogy mivel nem is a tulajdonában volt a szakszervezetnek, hanem csak kezelésében, mégis eladták egy tatabányai kft.-nek.
Miniszterelnök úr, hat hónapja győztek önök, abszolút többséget szereztek, közel öt hónapja működik a szakértő, szociálisan érzékeny kormány. A szakértelmet az ember már elfelejtette, de azt az erkölcstelenséget, hogy a szakszervezeti vezetők a kezelésükben lévő értékes ingatlant eladják, nem tudjuk elfogadni. Tehát kérdésem önhöz mint pártelnökhöz és mint kormányfőhöz is: mit tesz a kormány, hogy ezeket az erkölcstelenségeket megállítsa? Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť