DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Természetesen ilyen választ egyetlenegy magyar állampolgár sem fogadhat el... (Derültség az MSZP padsoraiban.).., én sem fogadom el. Ugyanis arról van szó, hogy éveken keresztül bombázták a különböző hatóságokat e nagyszabású csalási ügy kapcsán, hogy indítsanak büntetőeljárást. Ezek után én interpellálok az ügyben, és most az a miniszter, aki akkor is miniszter volt, most is miniszter, hozzá tartoznak a magyar pénzügyi ügyek, ő minden pénzügyi kérdés legfőbb gazdája, azt mondja, hogy én vagyok a bűnös, mert ezt kérdezem tőle!
Úgy gondolom, igen tisztelt miniszter úr, a magyar nép vagyonát ilyen módon nem lehet elherdálni. Felhívom a figyelmét arra, hogy ne beszéljen itt szabálysértési eljárásról 120 millió dollárnál, tehát akkori értékben számítva 20 milliárd forintnál! Ismétlem és felhívom a jogászai figyelmét arra, hogy ez különösen nagy kárt okozó csalás bűntette, sok rendbeli lehet, attól függ, milyen részletekben adták ki, folyamatosan elkövetett lehet, tehát sokféle minősítés jöhet még hozzá. De miután a Csemegi-kódex a csalás bűntettét több mint száz évvel ezelőtt határozta meg és azóta lényegében változatlan tartalommal van életben, ezt bizony illenék tudnia a pénzügyminiszternek és az összes többi miniszternek is. Ismételten kérem, tegyék meg a szükséges intézkedéseket, nehogy majd a valamikori kisgazda kormánynak szélesebb körben... (Általános derültség.)... kelljen nyomoznia. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť