GYURICZA BÉLA

Full text search

GYURICZA BÉLA
GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az érvényes jogszabályok szerint a polgári repülés és az ezzel összefüggő tevékenységek, ellenőrzések a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszterhez tartoznak.
Ismert, hogy e tekintetben 1993. január 7-ével keltezve a Nemzetközi Polgári Légiközlekedési Szervezet munkatársai egy jelentést készítettek el, amely jelentésből egy részt szeretnék csak idézni: "A légiközlekedés jelenlegi szervezeti felépítése nem járul hozzá a polgári repülés biztonságának fejlődéséhez, sem pedig az ország polgári légiközlekedésének hatásos fejlesztéséhez."
Sajnos ezt követően 1993-ban és '94-ben eddig, ismert, mintegy tizenkét polgári légikatasztrófa történt, melynek hatására sajnos 27 fő halt meg és 7 súlyos sérülés történt.
Néhány légikatasztrófa - mint ahogy visszaemlékezünk rá, az elmúlt évben, valamint a legutóbbi keceli légikatasztrófa is - könnyen előidézhet esetleges ipari objektumok térségében, vagy ne adj' isten, katonai objektum térségében olyan katasztrófát is, amelynek következményei kiszámíthatatlanok.
Tisztelettel kérdezem tehát miniszter urat, mivel több tárcát érintő kérdésről van szó, konkrétan mit kíván a kormány, illetve a tárca tenni annak érdekében, hogy ezen az állapoton változtasson? Köszönöm, és várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť