DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! A légikatasztrófák érthetően váltanak ki megrendülést és részvétet a lakosság köréből, melyben osztoznak az érintett kormányzati és igazgatási szervezetek is. Minden tragikus esemény arra inti a szabályozást és ellenőrzést végzőket, hogy újra és újra elemezzék saját tevékenységüket.
Konkrét eseteket értékelve azt kell mondanom, hogy a légibaleseteket nem a repülési szabályok és előírások hiányossága, hanem a felelőtlen emberi magatartás, ezeknek az előírásoknak a semmibevétele okozta, mint az utóbbi hetek tragikus eseményei mutatták.
Hasonló esetek megelőzése érdekében azonban az Országos Rendőrkapitányság - egyeztettem a belügyminiszter úrral e kérdésben - a repülési felügyelet bevonásával sűríteni fogja az ellenőrzéseket. Felülvizsgáltatom a szabályok megsértése szankcionálásának mértékét is. Az engedély nélküli és a szabálytalanul végrehajtott repülések olyan mértéket öltenek, hogy meg kell nézni, milyen büntetéseket kell kilátásba helyezni, amely visszatartja a repülést végzőket és végeztetőket az emberéleteket követelő szabálytalanságoktól.
Képviselő úr hivatkozik arra, hogy a Nemzetközi Polgári Légiközlekedési Szervezet megállapítása szerint légiközlekedésünk jelenlegi szervezeti felépítése nem járul hozzá a polgári repülés biztonságának fejlődéséhez.
A jelentés alapjául szolgáló átvilágítás azonban azt bizonyította, hogy a jelenleg működő rendszer biztonságos, és a biztonságos üzemelés kereteként megfelel. További előrelépés pedig nem pusztán elhatározás kérdése, de határozott szándékunk ezt az előrelépést megtenni. A polgári repülést jelenleg egy '81-ben megjelent törvényi szintű rendelkezés szabályozza. A szabályozás nem felel meg teljesen a követelményeknek. Az utóbbi évek gyors ütemű fejlődése korszerűsítést kíván. Ezért új légügyi törvény megalkotását határoztuk el, melynek szakmai tervezete már elkészült. A tervezet összhangban van az európai követelményekkel, és várhatóan a jövő év második felében kerül a parlament elé. Bízom abban, hogy a repülés ügyét szívén viselő valamennyi képviselőtársam támogatni fogja a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť