KELETI GYÖRGY

Full text search

KELETI GYÖRGY
KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Mindenekelőtt szeretném megköszönni azt a megtisztelő minősítést, amit a kórházról mondott. Úgy gondolom, elmondható az is, hogy a többi honvéd kórház is, Győrött, Kecskeméten, illetve Budapesten hasonló módon igyekszik az egészségügyi ellátásból kivenni a részét, és ezért minden elismerést megérdemelnek.
A két tárca, tehát a népjóléti és a honvédelmi tárca régebbi idő óta foglalkozik ezzel a kérdéssel, és elmondhatom, hogy az elképzelés az, hogy a Magyar Honvédség nem adja át ezt a kórházat sem az önkormányzatnak, sem az egyetemnek, megmarad honvéd kórházként, viszont a Pécsi Honvéd Kórház bázisán kívánjuk kialakítani a dél-dunántúli traumatológiai centrumot, mely a Népjóléti Minisztérium 1995-'97 év közötti regionális feladatok kialakításának koncepciójában is szerepel. Ezáltal az egyetem és Pécs városa, illetve Pécs város kórházai mentesülnek a traumatológiai ellátás feladatai alól, a felszabaduló kapacitást más, az egyetemi oktatás számára hasznos tevékenységgel, illetve feladattal tudják kitölteni. Az elképzelés szerint a honvéd kórház mint oktató kórház, s esetlegesen tanszék minőségben is rangot kapva működne tovább. Ennek a megvalósítása egyébként huzamosabb idő óta folyik, és az eddigi eredmények alapján már elmondható, hogy regionális szinten a kézsebészeti ellátás már a honvéd kórházban folyik.
Én bízom abban, hogy megnyugtatja a képviselőtársamat ez a válasz, vagyis a honvéd kórház megmarad a Magyar Honvédség kezelésében, az ottani eddigi, elismerten jó gyógyító munka tovább fog folytatódni, és ezt a regionális feladatot átvéve segíteni fogja a pécsi egyetem munkáját, illetve a régiónak a traumatológiai ellátással összefüggő megelőző, illetve gyógyító tevékenységét. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť