DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr.
Jelezni kívánom, hogy a múlt hétre jelentette be az elnök úr a kérdésemet, ugyanakkor a Ház elnökét tájékoztatom, hogy 6-án, azaz a mai napon kívánom feltenni ezt a kérdést.
Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Honvédségnek déli határainkon a '90-es években történt átszervezése Pécs városát több objektum tekintetében érintette. Rendezettnek tekinthető a volt Nagy Sándor Laktanya ügye, rendezhető lehet a volt Bajcsy laktanya ügye, de a város lakossága, s jómagam is ellentmondó információkkal rendelkezünk a nagymúltú Honvéd kórházról.
(15.20)
E kórházról tudni kell, hogy égési sérülések kezelésében európai hírre tett szert, traumatológiai részlege pedig magas színvonalú. Ugyanakkor betegei döntő többsége ma már nem a honvédség állományából kerül ki. Több hírt hallottunk a kórház megszüntetéséről, esetleg önkormányzati tulajdonba adásáról, vagy orvosi egyetemi együttműködés keretében történő hasznosításáról. Pécs városának, de a megye lakosságának is elemi érdeke lenne, hogy a színvonalas létesítmény sorsát hosszú távon rendezzük.
Ezért kérdezem: a két tárca foglalkozott-e a kórház ügyével, milyen, hosszú távon is megnyugtató megoldást kívánnak biztosítani az intézmény sorsát illetően?
Kérem válaszukat. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť