ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Az utóbbi hetekben sok-sok napirend előtti felszólalást hallgattunk meg a parlamentben, amely élvezte a televízió nyilvánosságát. Azt hiszem, mindnyájunk véleményét fejezem ki, amikor azt mondom, hogy ez a napirenden kívüli és napirend után elhangzott hozzászólás sajnos kevesebb nyilvánosságot kapott. (Nagy taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Szeretném tájékoztatni az Országgyűlést a Házszabály 43. §-a (2) bekezdéséről, ez így szól: "Ha az Országgyűlés nem határozatképes, az elnök megkísérli annak helyreállítását. Amennyiben ez nem lehetséges, az elnök megállapítja a hiányzó képviselők névsorát, a napirendi pont tárgyában a határozathozatalt elhalasztja, és a bejelentés nélkül távollévők jegyzékét az Országgyűlés legközelebbi ülésén közzéteszi. Az ülést a következő napirendi pont tárgyalásával kell folytatni..." A többi most nem érdekes.
Szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést, hogy a Házszabály erre az eljárásra kötelez engem; ugyanakkor szeretném abbéli véleményemet is megfogalmazni, hogy ez más szempontból természetesen nem mentesíti a döntés felelősségét vállaló frakciók jelenlétének mértékét... (Derültség.) Azt hiszem, mindenki érti.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť