DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Csak egy rövid kiegészítést tennék ahhoz, amivel az előbb foglalkoztam; Herényi Károly frakcióvezető úr hozzászólása indított hozzászólásra.
A törvényjavaslat úgy kezeli ezt az egész problémát, mintha a cégfantomizálás egy olyan tevékenység, olyan szerződéskötési forma lenne, ahol egyébként a büntetőjogtól függetlenül következnek be az események. Magyarul azt akarom ezzel mondani, például annak, hogy valaki lopott személyi igazolvánnyal igazolja a személyazonosságát, vagy hogy valaki - az MSZP felszólalója is használta ezt a szót - fedezetelvonás céljából köt ilyen szerződéseket, ezeknek megvan a maga büntetőjogi tényállása, és aki ilyen bűncselekményt követ el, az a bűncselekményével okozott kárért korlátlan felelősséggel tartozik. Kicsit úgy érzem, hogy a törvényhozás azért, mert a Btk., a büntető törvénykönyv vonatkozó szabályainak a végrehajtása nem tökéletes - finoman szólva -, bizonyos hiányosságokat mutat, most egy másik jogi megoldással próbálkozik, holott a büntető törvénykönyv végrehajtásával vagy esetleg a büntető törvénykönyv módosításával is el lehetne érni a kívánt célt.
(20.30)
Azért kérem, hogy fontolja meg az Igazságügyi Minisztérium, mert nem biztos, hogy a felszámolási eljárás vagy a törlési eljárás szabályait kell úgy változtatni, hogy ebből kellő visszatartó erővel rendelkezzen. Lehet, hogy magának a büntető törvénykönyvnek vagy a büntetőjog végrehajtásának szabályait kell úgy változtatni, hogy az megfelelő legyen.
Tehát még egyszer: a támogatásunk kizárólag a törvényjavaslat céljára vonatkozik, ez a jogi megoldás azonban ebben a formában biztos, hogy nem fogadható el (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és azt is kérem, hogy mérlegelje az Igazságügyi Minisztérium, hogy például az alkotmányos alapelvekkel, szerződéskötési szabadsággal és a többivel hogyan fér össze ez a javaslat. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi