LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Levelek, beadványok, aláírásgyűjtések, plusz egymásnak ellentmondó újságcikkek vannak - gondolom, nemcsak az ellenzéki pártok háza táján, de a kormányzó pártoknál is - a tekintetben, hogy a Perion Akkumulátorgyár Részvénytársaság megnyerte a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium több mint 600 millió forintos támogatását, és Hegyalja történelmi borvidékén akarja felépíteni azt az akkumulátorfeldolgozó telepet, amely várhatóan 22 ezer tonna savas ólomakkumulátort és 3 ezer tonna ólomhulladékot dolgoz fel majd évente.
A kérdésem nagyon egyszerű: hogyan jutottak erre a döntésre? Mert nemcsak hogy engedélyezték, hanem több százmillió forinttal támogatták egy olyan veszélyes üzem telepítését, amely tönkreteheti az ország leghíresebb borvidékének arculatát. Bizonyára tudja, államtitkár asszony, hogy a Tokaj-Hegyaljai Hegyközségi Tanács nagy többséggel, ellenszavazat nélkül elutasította az akkumulátorfeldolgozó Monokra telepítését. Bizonyára tudja, hogy egy 51 méter magas kémény fog ott füstölögni, Monok határában, Monoktól három kilométerre, és azzal a tudattal élnek a helyben élők, hogy bármikor egy természeti katasztrófa teheti tönkre több tízezer ember munkáját, több évszázad munkáját.
A kérdésem egyszerű: miért kell Hegyaljára telepíteni egy olyan üzemet? Azt elfogadom, hogy valahova kell telepíteni, de miért éppen egy történelmi borvidékre? Köszönöm szépen, várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi