PÁSZTOR GYULA, DR. a napirendi pont előadója:

Full text search

PÁSZTOR GYULA, DR. a napirendi pont előadója:
PÁSZTOR GYULA, DR. a napirendi pont előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Igyekszem rövid lenni, hogy az általános vitát be tudjuk fejezni. Ugyanazt tudom elmondani, mint a törvénytervezet napirendre tűzésekor, hogy azért volt szükség ennek a törvénytervezetnek a benyújtására, mert a földre vonatkozó jelenleg hatályban lévő jogszabály eléri, hogy 1992. március 31-ig a szövetkezetek a vagyonukat csak a vagyonátadó bizottságok engedélyével tudják elidegeníteni, eladni. Ezzel szemben az elfogadott szövetkezeti törvény, az átmeneti törvény viszont azt mondja ki, hogy 1992. április 30-ig kell a szövetkezeteknek a vagyonnevesítésről dönteni, illetve akkor kell azt befejezni.
Éppen ezért az itt jelentkező harmincnapos határidőben lehetőség nyílna arra, hogy a szövetkezetek a vagyonukat minden ellenőrzés nélkül el tudják adni, el tudják idegeníteni. Ezt kívánnám kiküszöbölni ezzel a törvényjavaslattal, hogy ez alatt a harminc nap alatt is működjenek a vagyonátadó bizottságok, tehát ezek engedélyével történjen meg a vagyonnak az elidegenítése. Ez egy bizonyos kontrollt, bizonyos megnyugvást jelentene úgy a termelőszövetkezeti tagok számára is, mint a termelőszövetkezetek vezetői számára is, mert ez esetben nem érhetné őket az a vád, hogy a termelőszövetkezeti vagyont minden ellenőrzés nélkül adnák el, esetleg megpróbálva kijátszani a szövetkezeti tagságot.
Ezért kérem én, hogy a törvényjavaslatomat a tisztelt Ház vitassa meg, majd azt követően fogadja el. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi