JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Full text search

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) Tisztelt Ház! Ugye, itt is azzal a problémával állunk szemben, amivel nagyon gyakran, hogy bevezettünk egy ellenőrző intézményt – teljesen logikus, hogy ezt valamilyen apropóból kell kivezetni. Tehát érthető, hogy a törvényjavaslat – elnézést kérek, tehát érthető, hogy a törvényjavaslat – hozzá akarja ezt kötni a vagyonnevesítés befejezéséhez.
Na most a gond azonban itt mindig az, hogy melyik a nagyobb veszély. Az-e a nagyobb veszély, hogy valaki visszaél a szabadsággal, amit a közgyűlés kétharmados szavazta adott neki, avagy az-e a nagyobb veszély, hogy az üzleti élet befagy?
Év elején vagyunk, nagyon sok gazdaságban vannak elemi likviditási gondok, nagyon sok gazdaság van rákényszerülve arra, hogy tőkebevonási akciókkal próbálja valahogy mozgásban tartani a mindennapi tevékenységet. Tehát ha fölöslegesen – elnézést kérek, rohantam, azért lihegek ennyit. (Derültség.) Tessék? Tehát ha az indokoltnál szigorúbb a dolgok késleltetése, akkor ez körülbelül a tavaszi munkákra tesz még egy akadályt, úgyis éppen elég van most is.
Ezért módosító javaslatom azt célozza, hogy legalább ahol a vagyonnevesítést már megcsinálták, ott gyorsan tudják az akciójukat csinálni. Én nem attól félek, hogy általában a megyei ellenőrző bizottságok az indokolt tőkebevonási akciókat nem engedik, hanem csak attól félek, hogy heteket vesztenek el az ügyek lejáratása során, és egyszerűen ilyenkor a hetek nagyon számítanak…
Ezért kérem a tisztelt Házat, hogy módosító javaslatomat elfogadva legalább ott, ahol erre a törvényjavaslatot előterjesztő képviselők szerinti feltételek biztosítva vannak – legalább ott – az akciókat békésen folytathassák tovább.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi