ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Szíves elnézésüket kérem, hogy a házbizottság ülésezése miatt a mai ülésnapot némi késéssel kezdjük.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést arról, hogy a külügyi és a honvédelmi bizottság közös tanácskozáson jelentést fogadott el a fegyverszállítás ügyében.
A házbizottságon egyhangúan arra az eredményre jutottunk, hogy az a célszerű, ha ezzel a jelentéssel az Országgyűlés a holnapi napon foglalkozik.
A jelentést követően foglal állást az Országgyűlés arról a három önálló képviselői indítványról is, pontosabban azoknak napirendre tűzéséről, amelyek ezzel a kérdéskörrel kapcsolatosak.
Bejelentem továbbá, hogy a miniszterelnök úrtól a hét végén, illetve a mai napon két levelet kaptam az 1990. december 18-i zárt üléssel kapcsolatban. A miniszterelnök úr múlt heti kezdeményezéséhez kapcsolódva felkérte a honvédelmi és a külügyi bizottságot, hogy foglalkozzanak azzal az indítványával, miszerint az Országgyűlés tegye nyilvánossá az 1990. december 18-i zárt ülésen hozott határozatok szövegét. (Taps a balközépen.)
A miniszterelnöki kezdeményezésre támaszkodó javaslatot eljuttattam a két bizottsághoz, kérve állásfoglalásukat és kezdeményezésüket a törvényhozásban.
Tisztelt Országgyűlés! Mai ülésnapunkon két képviselőtársunk, a holnapin egy további kért napirend előtti felszólalásra lehetőséget.
Elsőként megadom a szót Nagy Andrásnak, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőjének.
Napirend előtti felszólaló: Nagy András (SZDSZ)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi