Január 22–24.

Teljes szövegű keresés

Január 22–24.
– Délszláv körutat tett Keleti György honvédelmi miniszter és Deák János, a Magyar Honvédség parancsnoka. Belgrádban találkoztak Pavle Bulatovics jugoszláv nemzetvédelmi miniszterrel és Perisics vezérkari főnökkel. Szarajevóban tárgyalásokat folytattak Leighton Smith tengernaggyal, a NATO-erők főparancsnokával és helyettesével, Michael Walker tábornokkal, valamint Jadranko Prlics boszniai védelmi miniszterrel. A horvát fővárosban Gojko Susak hadügyminiszterrel és a horvát hadsereg vezetőivel tárgyaltak, végül szemlét tettek a magyar műszaki alakulat Okucani közelében lévő táborhelyén.
– A jelenlegi osztrák kormány semmit sem tudott azokról a titkos fegyverraktárakról, amelyeket az ötvenes évek elején az amerikaiak létesítettek Salzburg környékén.
– A Palesztin Autonómiatanács 88 képviselőből ál. A palesztin “parlamentben” a Fatah 50 képviselője, az Arafattal szimpatizáló, egykoron a demokratikus fronthoz tartozó frakció, a Fida két tagja, az önálló listákon futó függetlenek 23 tagja, a Hamászhoz közel álló Független Iszlám Szervezet két képviselője, a Nemzeti Demokratikus Koalíció pártjának egy tagja és az egykori kommunista Néppárt egy politikusa jutott mandátumhoz. A PFSZ ellenzéke, a Hamász és az Iszlám Dzsihád bojkottálta a választásokat.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem