1964

Teljes szövegű keresés

1964
Február 28. – A lengyel külügyminiszter több ország diplomáciai missziójának átnyújtja a lengyel kormány memorandumát az atomfegyverkezés közép-európai befagyasztásáról.
Május 9–13. – Ünnepségek a krakkói Jagelló Egyetem fennállásának 600. évfordulója alkalmából.
Június 3. – Lengyelország és a Szovjetunió egyezményt köt a szovjet olaj- és gázsegítségről a vegyipar fejlesztése érdekében.
Június 15–20. – A LEMP IV. kongresszusa az 1966–70. évi gazdaságfejlesztési irányelveket jelöli ki. Ezek közül a legjelentősebbek: a gépgyártás és vegyipar intenzívebbé tétele, az ország saját nyersanyagbázisának továbbfejlesztése, mintegy 1,5 millió új munkahely teremtése. Első titkárrá ismét Gomułkát választják.
Július 15. – Lengyelország, Csehszlovákia és Magyarország egyezményt köt az Intermetal nevű gazdasági szervezet megalapítására (fémipari együttműködés a KGST-a belül).
Augusztus 12. – Edward Ochabot kinevezik az államtanács elnökévé.
Szeptember 30. – Lengyelország átlagos népsűrűsége először éri el a km2-enkénti 100 lakost.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem