Fegyelmi ügyek döntéshozatala

Teljes szövegű keresés

Fegyelmi ügyek döntéshozatala
Tisztelt Országgyűlés! Most fegyelmi ügyek döntéshozatalával folytatjuk munkánkat. Tájékoztatom önöket, hogy házelnök úr az Országgyűlésről szóló törvény 46. § (1) bekezdés b) pontja alapján, a 47. § (1) bekezdés a) pontja szerinti jogkörében eljárva Vadai Ágnes DK-s képviselő asszony, illetve az Országgyűlésről szóló törvény 46/E. §-a alapján, a 47. § (1) bekezdés c) pontja szerinti jogkörében eljárva Tordai Bence, Párbeszéd, képviselő úr tiszteletdíjának csökkentését rendelte el.
A képviselők kérték a Mentelmi bizottságtól a döntések hatályon kívül helyezését. A bizottság a képviselők kérelmének nem adott helyt. Ezt követően az Országgyűlésről szóló törvény 51. § (7) bekezdés b) pontja alapján a képviselők kérték, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a házelnöki döntéseket.
Erre figyelemmel a határozati házszabály 148. § (2) bekezdése alapján házelnök úr határozati javaslatot terjesztett elő H/15900. és H/16005. számon a képviselők tiszteletdíjának csökkentését elrendelő korábbi döntésével azonos tartalommal. (Dr. Vadai Ágnes: Nem lehetne 007?)
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a határozati javaslatokat, az ahhoz kapcsolódó házelnöki döntéseket, az erre vonatkozó képviselői kérelmeket, valamint a Mentelmi bizottság elnökének tájékoztatóját a honlapon valamennyien megismerhették. A házszabály rendelkezései szerint a határozati javaslathoz sem módosító javaslatot, sem bizottsági jelentést nem lehet benyújtani.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy amennyiben a házelnöki döntést az Országgyűlés hatályon kívül helyezi, a képviselők tiszteletdíja nem csökken, az Országgyűlésről szóló törvény 47. § (1) bekezdés a), illetve c) pontja alapján a velük szemben indított eljárás megszűnik. A tiszteletdíj csökkentéséről szóló házelnöki döntésekről az Országgyűlés vita nélkül, képviselőnként külön-külön határoz.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, hatályában fenntartja-e a Vadai Ágnes képviselő asszony tiszteletdíjának csökkentésére irányuló házelnöki döntést a H/15900. számú határozati javaslatban foglaltak szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házelnöki döntést (Bóna Zoltán jelzésére:) 117+1, azaz 118 igen szavazattal, 55 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett hatályában fenntartotta, ezzel a képviselővel szemben indított eljárás folyamatban marad.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hatályában fenntartja-e a Tordai Bence képviselő úr tiszteletdíjának csökkentésére irányuló házelnöki döntést a H/16005. számú határozati javaslatban foglaltak szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házelnöki döntést (Bóna Zoltán jelzésére:) 116+1, azaz 117 igen szavazattal, 55 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett hatályában fenntartotta.
Most felkérem Vinnai Győző jegyző urat, hogy szíveskedjék ismertetni az imént elfogadott határozatokat. Jegyző úr, öné a szó. Parancsoljon!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem