A Szegedi Tudományegyetemért Alapítványról, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem részére történő …

Teljes szövegű keresés

A Szegedi Tudományegyetemért Alapítványról, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Most soron következik a Szegedi Tudományegyetemért Alapítványról, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem részére történő vagyonjuttatásról szóló T/15712. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/15712/8., összegző jelentését pedig T/15712/9. számon terjesztette elő.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján a Jobbik képviselőcsoportja a 3. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először erről határozunk.
A 3. számú módosító javaslat Brenner Koloman alelnök úr indítványa. A fenntartáshoz minősített többség szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 131 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
(Bóna Zoltán jelzésére:) Nem működött a gép? (Bóna Zoltán: Nem működik!) Nem működik. Kérem szépen, és a szavazata mi volt? (Bóna Zoltán: Nem!) A szavazata „nem” volt.
(11.00)
Akkor a szavazatok száma a nemnél 131+1, azaz 132-re változik, ezt kérem a jegyzőkönyvben rögzíteni.
Kérem szépen a gépnek a megvizsgálását, hogy a képviselő úr zavartalanul tudja folytatni munkáját, és kérem, hogy a maszkját pedig legyen szíves felhelyezni. (Bóna Zoltán: Továbbra sem működik! - Bóna Zoltán felveszi a maszkját.) Továbbra sem működik? (Bóna Zoltán: Nem.) Akkor majd kérem a kezét minden szavazásnál felemelni, és kérem a technikai személyzetünket, hogy legyenek szívesek megnézni a gépet. (Pillanatnyi szünet.) Elnézést ezért a pár percért, de a főigazgató-helyettes úr és a technikai személyzet között most folyik a konzultáció, hogy ezt a szavazás közbeni meghibásodást most ki tudják-e javítani, vagy minden szavazásnál jeleznie kell a képviselő úrnak, hogy hogyan szavazott. (Rövid szünet. - Jelzésre:) Köszönöm szépen. Pillanatnyilag az az információm, hogy nem sikerült kijavítani a szavazógépét, tehát Bóna Zoltán képviselő úr a következőkben folyamatosan jelezni fogja a szavazatát, én pedig ennek megfelelően a pluszszavazatot oda teszem, ahova ő azt szándékozik tenni. Köszönöm szépen.
Most az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további részéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15712/8. számú összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további részét. Kérem… (Jelzésre:) Bocsánat, itt közben a forgatókönyvben is változás van, a 63. oldal következik.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Arra figyelemmel, hogy ennek 1-3. pontjainak, a 4. pontjában az 5. § (1), (4) és (5) bekezdését megállapító rendelkezésnek, az 5., a 7-13., illetve a 16-19. pontjainak elfogadásához minősített többség szükséges, a határozathozatalra két részletben kerül sor.
Először a minősített többséget igénylő részről határozunk, amelynek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15712/8. számú összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő részét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő részét 133 igen - Bóna Zoltán? (Bóna Zoltán: Igen.) - plusz 1, tehát 134 igen szavazattal, 59 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további részéről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15712/8. számú összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további részét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további részét (Bóna Zoltán jelzésére:) 133+1, azaz 134 igen szavazattal, 59 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény meghatározza az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseinek körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15712/11. számú egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit (Bóna Zoltán jelzésére:) 133+1, azaz 134 igen szavazattal, 58 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15712/11. számú egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit (Bóna Zoltán jelzésére:) 132+1, azaz 133 igen szavazattal, 59 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem