RIG LAJOS

Teljes szövegű keresés

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Ja? (Varga Zoltán: Ja! - Derültség.) Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hogy ilyen gyorsan sorra kerülök, ez meglepő volt. Egyébként Pesti képviselőtársamat csak arra figyelmeztetném vagy hívnám fel a figyelmét, hogy mi, ellenzéki képviselők megpróbálunk a való életből példákat hozni, akkor most a választókerületemből hoznék példákat, és utána lehet járni, ez mind igaz.
A tapolcai kórházban több mint egy éve nincs aktív fekvőbeteg-ellátás belgyógyászati szinten, tehát a sürgősségi eseteket Ajkára kell elszállítani, ez a téli időszakban, ön is nagyon jól tudja, mennyi. Több mint egy éve nincs egynapos sebészeti ellátás.
A keszthelyi kórházban egy hónapja nincsen traumatológiai fekvőbeteg-ellátás, ez azt jelenti, hogy a Balaton északi partjáról is Ajkára szállítják a betegeket. Viszont az ajkai kórházban már két hete nem üzemel a CT, tehát az északi parton balesetet elszenvedett sérülteket elviszik Ajkára, ahol nincsen CT, ott beteszik egy újabb mentőbe, elviszik Veszprémbe, „megcétézik”, majd visszaviszik Ajkára. Ön szerint ez így jó? Tehát nem ez a való élet. De el kell, hogy keserítsem: Tapolcán több mint egy éve nincs nőgyógyászati szakrendelés, hogyha a szemészetre szeretne ma bejelentkezni, akkor 2022 júniusára kap időpontot, és ez a való világ.
Az, hogy vannak olyan ellátási rendszerek, amik működnek, ez annak köszönhető, hogy olyan a régió, olyan az orvosellátottság. Ez minek köszönhető? Amit önök nem mondanak ki: nincs orvos, nincs szakápoló, vagy az az orvos több helyen dolgozik. Erről önök elfeledkeznek beszélni. Vagy vannak olyan orvosok, akik dolgoznának, csak nem dolgozhatnak, mert egy megyei kórházba nem vették őket vissza, mert elmondták a véleményüket, és a magánegészségügyi ellátás felé terelték őket? Mert ez az igazság. De ezt önök nem mondják el.
Csak itt van egy olyan kis probléma (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), hogy az átlagemberek, a szavazók, az ott élők mindezt tudják, csak önök megpróbálják ezt eltitkolni vagy egy másik dimenzióban felfogni. Elnézést, elnök úr!
(14.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem