VARJU LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (DK): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Hát, államtitkár úr, az elmúlt több mint két évben azt láttuk, hogy önök a fővárost és az önkormányzati kerületeket hátrányos helyzetbe hozzák, és sok-sok ember napi biztonságát veszélyeztetik. Igaz, hogy 2019 őszén az önkormányzati választásokon a budapesti polgárok megüzenték önöknek, hogy nem kérnek az önök korrupt és álszent polgármestereiből, és nem kérnek többet Orbán Viktor velejéig romlott rendszeréből, azóta önök ahelyett, hogy jobbra törekednének, napról napra, hétről hétre próbálják a budapestiek életét inkább megkeseríteni, mintsem segíteni.
Önök azt akarják, hogy megálljon a metró és a villamos. Önök azt akarják elérni, hogy minél szemetesebb legyen a város. Önök azt akarják, hogy ne legyen béremelés a BKV-nál. A múlt héten derült ki, hogy önök a korábbi megállapodással ellentétben még az idei évre kötött megállapodás szerinti 12 milliárd forintos célzott támogatást sem fizették meg. Budapest-ellenes gyakorlatukkal a fővárosiak hétköznapjait, megszokott életvitelét zavarják egyre jobban.
Nincs még egy kormány Európában, amely ilyen gonoszan, pártállami módon állna hozzá a saját polgáraihoz, pusztán azért, mert más politikai nézeteket vallanak. Bárhova nézünk Európában, azt látjuk, hogy a kormányok részt vállalnak abban, hogy segítenek a főváros működésében, a közszolgálati feladatok finanszírozásában. Különösen így van ez járvány esetében. Ezzel szemben önök az elmúlt időszakban csak folyamatosan sújtották Budapestet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nekem már csak két kérdésem maradt. Miért nem hagyják abba, hogy bosszúéhesen, kötelezettségeiket figyelmen kívül hagyva revánsot vegyenek a budapestieken, és mikor segítenek már végre a közösségi közlekedés finanszírozásában? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a DK soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem