SOLTÉSZ MIKLÓS,

Teljes szövegű keresés

SOLTÉSZ MIKLÓS,
SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Nemcsak a fővárosnak segítünk, önnek is megpróbálok segíteni, mert az a helyzet, hogy ön rossz időben rossz helyre címzett egy kérdést, és Budapest mellett kihagyta az ország négyötöd részét, hiszen ön államtitkár volt Gyurcsány Ferenc alatt, mint ahogy most pedig nagyszerű csatlósa, fegyverhordozója.
2002-2010 között 1400 milliárd forintot vontak ki önök az önkormányzatoktól. Legyen szíves jegyzetelni, hogy így könnyebb legyen legközelebb kérdést feltenni. A Gyurcsány-Demszky-éra alatt egyébként lepusztult, koszos, elhanyagolt volt a város, ilyen képet mutatott, bár azt mondták, azt hazudták a kampányokban, hogy világvárost építünk, hát ez nem sikerült. Önök alatt történt az Európai Unió egyik legnagyobb korrupciós botránya, az M4-es metró botránya. Ezzel szemben, hogy 2011-2015 között hogyan segítettünk az országnak is és természetesen a fővárosnak: elengedtük, illetve kipótoltuk azt a hiányzó összeget, amit önök elvettek az önkormányzatoktól, így például 375 milliárd adósságtól mentettük meg a fővárost.
(16.30)
11 év alatt 2300 milliárd forint fejlesztés valósult meg a fővárosiak részére, és ez persze az országot is szolgálta. A gazdaságpolitika erősödése eredményeképpen a fővárosi emberek úgynevezett adóerő-képessége több mint 43 százalékkal nőtt. És hozzáteszem, a budapestiek közlekedését is nagymértékben segítettük, persze ezzel az agglomerációban élőkét is, járműbeszerzésekkel, felújításokkal, elmaradt beruházásokkal, és így például befejeztük az M4-es metrót, amire önök képtelenek voltak, csak lopni tudtak belőle.
Köszönöm szépen a kérdését. Még egyszer hangsúlyozom, próbálok önnek segíteni, de ha nem megy, akkor nem tudunk mit csinálni. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem