DR. STEINMETZ ÁDÁM

Teljes szövegű keresés

DR. STEINMETZ ÁDÁM
DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Nem kérdés, hogy Magyarországon ismét tombol a koronavírus-járvány. Nem kérdés, hogy ez ellen védekezni kell, nem kérdés, hogy Magyarország Kormányának felelős döntéseket kell hoznia, és az sem kérdés, hogy ezeket a szabályokat be kell tartani. Az viszont kérdés, hogy ezek a szabályok mennyire ellentmondásosak.
Itt van például Kásler Miklós miniszter úr levele, amit a középfokú iskolák vezetőinek írt, amelyben úgy fogalmaz, hogy a szalagavató bálon a diákok és a tanárok korlátozás nélkül mehetnek az ünnepségre, eddig ez rendben van, azonban a szülők és a családtagok csak védettségi igazolvány birtokában. Ez már azért emberileg is kifogásolható. De korábban is voltak ellentmondásos szabályok. Gondoljunk csak arra, hogy az 500 fő feletti rendezvényekhez védettségi igazolvány meglétét írták elő, miközben a több tízezer látogatót vonzó vadászati kiállításon lehetett a nélkül részt venni (Z. Kárpát Dániel: Békemenet!), vagy éppen a békemeneten menetelni és vonulni.
Egy szintlépés az október végén megjelenő 598/2021-es kormányrendelet, amely egyébként a magyarországi munkáltatóknak megadja azt a lehetőséget, hogy fizetés nélküli szabadságra küldjék azokat a munkavállalóikat, akik nem hajlandók beoltatni magukat. De mit is mondott egyébként Orbán Viktor miniszterelnök úr korábban? Ha megengedik, akkor most idézem. „Felnőtt embereknek koronavírusügyben előírni a kötelező oltást, énszerintem ez Magyarországon nem működik.” A miniszterelnök úr azt is mondta, hogy politikus ne akarjon járványügyi szakember lenni. Én sem akarok most járványügyi szakember lenni, mert igaza van. De ha igaza van, akkor viszont kérdés az, hogy miért akarja miniszterelnök úr és miniszterelnök úr kormánya, hogy mondjuk, egy boltvezető vagy egy kormányhivatal vezetője járványügyi szakember legyen, és mindenféle különösebb szakértelem nélkül eldöntse azt, hogy kell-e a munkavállalóknak védettségi igazolvány és az oltás felvétele, vagy nem kell.
(13.50)
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az elmúlt napokban, hetekben több állami szférában dolgozó somogyi polgártársam keresett meg annak érdekében, hogy felhívjam a döntéshozók figyelmét arra, hogy ne teremtsenek olyan helyzetet, amelyben elveszíthetik a megélhetésüket, hiszen Magyarországon a koronavírus elleni oltás továbbra sem kötelező, és ne küldjék haza az olyan egészséges embereket, akiknek ugyan nincsen védettségi igazolványuk, de egészségesek, nem fertőznek, mert hiszen ők miből fogják majd eltartani a családjukat, miből fogják felnevelni a gyermekeiket? Nyitok egy zárójelet: arról nem is beszélve, hogy például az államigazgatásban már így is annyira alacsony bérért és annyira túlterhelt dolgozók munkálkodnak, hogy ezeket a fizetés nélküli szabadságra elküldött embereket, akik helyett nem lehet felvenni további alkalmazottakat, nem fogják tudni helyettesíteni, és ezáltal a szolgáltatások, az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás is számottevően fog romlani előreláthatóan a jövőben - becsukom a zárójelet.
Rátérnék arra, hogy mit is lehetne akkor tenni annak érdekében, hogy a fertőzési kockázatokat minimálisra csökkentsük. Hát, itt vannak például a jól bevált módszerek: ilyen a maszkhasználat, a távolságtartás, az ügyfelek és az ügyintézők között plexi használata vagy akár a rendszeres kézfertőtlenítés, a rendszeres takarítás, hogy csak néhányat említsek, vagy urambocsá! a magyar állam zsebbe nyúlhatna, és a környező országokhoz hasonlóan finanszírozhatná az ingyenes tesztelést, hogy kiderüljön, egyébként koronavírussal nem fertőzött ember nyugodtan dolgozhasson, nyugodtan munkát vállalhasson, vagy akár támogathatná a különböző vitaminok és különböző immunerősítő készítmények fogyasztásának elősegítését is. Mert a kötelező oltást a magyar emberek gyomra nem veszi be - ezt is Orbán Viktor miniszterelnök mondta, és látják, ebben egyébként teljesen egyetértek vele.
Úgyhogy ennek szellemében tisztelettel megkérem Magyarország Kormányát, hogy ezt a kormányrendeletet mielőbb vonják vissza. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Z. Kárpát Dániel tapsol.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem