POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA,

Teljes szövegű keresés

POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA,
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előző napirendi pontnál elmondtuk azokat a fő érveket ellenzéki képviselőtársaimmal, amelyek alapján sem a 2020-as zárszámadást, sem pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2022-es költségvetését nem fogjuk tudni támogatni.
Azonban fontosnak tartom azt megjegyezni, amire már képviselőtársaim is utaltak, hogy a 2022-es költségvetés kapcsán látszik, hogy egy választási költségvetést készített az NMHH. Ebben a költségvetésben, amely egyébként négy alköltségvetést tartalmaz, négy szektor költségvetését, valóban, ahogy Hoppál képviselőtársam is mondta, az MTVA költségvetése az, amely az ellenzéknél kérdéseket vet fel. Láthatóan, ha megnézzük az előző évek teljesítéseit és az arra indikált központi forrásokat a közmédia működésére, akkor azt tapasztaljuk, hogy megint emelkedik az MTVA-ra fordítható forrás, és az MTVA, azaz a közmédia működésével kapcsolatosan 130,1 milliárd forintot kívánnak 2022-ben, az országgyűlési választások évében elkölteni.
Mint ahogy azt az előző felszólalásomban is említettem, a közmédiának a közszolgáltatás a feladata, ezt önök nagyon jól tudják, papírra is vetették, és önök elhiszik saját magukról, vagy el kívánják hitetni a magyar emberekkel, hogy ez a közmédia működése valóban a közt szolgálja. Mi pedig azt tapasztaljuk, hogy ez semmi másra nem jó, csak arra, hogy az embereket félretájékoztassák.
Még egyszer vissza szeretnék arra utalni, ahogy azt megtettem az előző felszólalásomban is, hogy amíg önök 130 milliárd forintból kívánják jövőre a közmédiát, az MTVA-t és azt a konglomerátumot működtetni, amelyre egyébként 2021-ben és 2020-ban is már több mint százmilliárd forintot fordítottak, addig van egy olyan kiadvány, egy olyan hetilap, amit önkéntesek működtetnek, közösségi mikroadományokból működtetnek, az önök médiabirodalmának egy nagyon mini töredékéért, és önkéntesek terjesztésével jut el a Nyomtass te is! kiadvány, amelyben igyekszünk tájékoztatni a kistelepüléseken élőket, akik sajnos semmilyen más csatornát nem tudnak fogni, mint az M1-et meg a Duna TV-t meg azokat a csatornákat, amelyeken keresztül semmi más nem ömlik rájuk, csak a kormánypropaganda. Ez az a lap, amellyel próbáljuk ellensúlyozni azt az óriási médiaellenszelet, amely az ellenzéki pártoknál tapasztalható, és ebben küzdünk közösen, még egyszer mondom, önkéntesekkel azért, hogy a hiteles és valódi hírek eljuthassanak minden háztartásba.
Természetesen, úgy, ahogy az előző napirendnél is elmondtam, a 2020-as zárszámadást sem és a 2022-es költségvetését sem tudjuk támogatni az NMHH-nak, mert láthatóan semmi mást nem szeretnének elérni, csak még több pénzt, ezzel kormánypropagandát, agymosást folytatni. Ehhez pedig mi nem adjuk a nevünket. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem