DR. HOPPÁL PÉTER,

Teljes szövegű keresés

DR. HOPPÁL PÉTER,
DR. HOPPÁL PÉTER, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2022. évi egységes költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az elmúlt években a tervezett költségvetések teljesítése hibahatáron belül érvényesült, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a következő esztendőre irányuló tervezés is bizakodással töltheti el a törvényhozást.
Az előterjesztő által említett négy részköltségvetés mindegyike tartalmaz olyan elemeket, amelyek bizonyos fejlesztéseket is magukban foglalnak.
Nyilvánvaló, hogy a hatósági tevékenység költségvetésében a különböző dologi kiadások és bérjellegű kiadások tervezésére a szükséges bevételt ebben az évben is, a következő évben is majd rendelkezésre kell bocsátani.
A Médiatanács és a Médiatanács kezelési előirányzatai tekintetében nincs jelentős tervezési elmozdulás az előző esztendőben teljesített költségvetéshez képest.
Az MTVA vonatkozásában pedig, amely mindig az ellenzéki támadások kereszttüzében van, látható, hogy szoros együttműködés érzékelhető az egységes négytételű költségvetési tervezésben az imént említett három elő költségvetési fejezettel.
Azt gondolom, hogy mind az NMHH, mind pedig a Médiatanács, a Médiatanács előirányzatai, valamint az MTVA tervezett költségvetési számai a 2022. évben látható makrogazdasági adatok tükrében reálisnak tekinthetők, ezért tisztelettel javaslom képviselőtársaimnak, hogy az előterjesztést támogassuk, és fogadjuk el. Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem