Döntés házszabálytól való eltérés tárgyában:

Teljes szövegű keresés

Döntés házszabálytól való eltérés tárgyában:
Tisztelt Országgyűlés! Most házszabálytól eltérésről kell döntenünk, de előtte jelenlét-ellenőrzést tartunk. Közben kérem azon államtitkár urakat, akik nem a helyükön ülnek, nem tudnak szavazni, akkor menjenek a helyükre.
Kérem, nyomják meg szavazógépük valamely gombját, és aki úgy érzékeli, hogy a gépe nem működik, kérem, kézfeltartással, felállással jelezze. (Kövér László jelzi, hogy nem működik a gépe.) Ezek szerint mindenkinek… (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Házelnök úr!) Kinek? (Közbeszólások a kormánypártok soraiból, köztük: Házelnök úr!) Házelnök úr gépe nem működik. (A Terembiztos Szolgálat munkatársa Kövér László gépén beállításokat végez.)
Kész? Működik. Nem működik? (Kövér László nemet int. - Balczó Zoltán: Kezdjük újra! - A munkatárs ismét Kövér László gépéhez lép.) Nem működik. Tehát a házelnök úr gépe nem működik, akkor kézfeltartással majd jelzi házelnök úr, hogy miképpen szavaz.
Tisztelt Országgyűlés! A biztonság kedvéért, kérem, nyomják meg még egyszer szavazógépük valamely gombját, és aki úgy érzékeli, hogy gépe nem működik, kérem, jelezze azt. (Kövér László jelzésére:) Most már működik házelnök úr is meg a gépe is. (Derültség.) Bocsánat! Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A Házbizottság a tárgysorozatba-vételi eljárásokkal kapcsolatban házszabálytól való eltérésre tett javaslatot. Ezt H/9842. számon a honlapon megismerhetik. Felkérem Móring József Attila jegyző urat, hogy ismertesse a házszabálytól eltérésre tett javaslatot. Jegyző úr!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem