LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. A hivatali munkámnál fogva naponta találkozom olyan dossziékkal és ügyekkel, amelyek arról szólnak, hogy a beruházásra szánt összeghez képest a legolcsóbb megvalósítási ár nagyobb, mint a rendelkezésre álló keret. Természetesen ennek van egy olyan olvasata, hogy a vállalkozók összejátszanak egymással, kartell van, és a rendelkezésre álló forrásnál többet szeretnének a beruházótól elkérni. De van egy másik olvasata is, amit, ha higgadtan gondolkodik az ember, részben akceptálhat: jó néhány olyan beruházás van Magyarországon például, ami EU-s forrásból valósul meg, és amit 2009-ben és 2010-ben megterveztek. Több éve zajlik a pályázati eljárás, adott esetben több körben zajlik az, és az elmúlt három-négy évben az árdrágulásokkal a pályázatot támogató vagy a forrást biztosító nem számolt; ez a vállalkozói érv.
A kettő között kell egy jó, világos, egyértelmű és transzparens rendszert létrehozni, ez a kormányrendelet, amelyről beszéltem, ezt a célt szolgálja, és természetes, hogy az adófizetők érdekeit minden egyes beruházásnál megvédjük, a legjobb beruházás valósuljon meg a legolcsóbb összegért. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem