LÁZÁR JÁNOS,

Teljes szövegű keresés

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bevallom hősiesen, annyi munkám van, hogy a magyar közélet egyébként gyorsan változó sajtóhíreit nehezen tudom követni, fogalmam sincs, hogy a Ciber vagy Cider Alma Kft. kicsoda, micsoda, kié, hova tartozik. Nem tudok a kérdésére válaszolni, és nem ismerem az Alma Kft. pénzügyeit sem, nem vagyok szakértője, nem vagyok tulajdonosa, nem tudom, hogy kiről van szó és miről van szó, abban reménykedem, hogy egy tisztességesen adót fizető, normálisan működő magyar vállalkozás.
Ami az ön megjegyzését illeti, elvi éllel jelezném, hogy ebben az országban nyilván vannak vállalkozások, és vannak mögöttük tulajdonos vállalkozók, akiknek van egy világnézeti meggyőződésük, szerencsére. Az egyik támogatja az MSZP-t, a másik leadja a szavazatát a Jobbikra, és támogatja a Jobbikot, a harmadik, mondjuk, fideszes, lehet, hogy vannak LMP-s vállalkozások is - vagy vállalkozók, jobban mondva -, akik így gondolkodnak, és vannak kereszténydemokrata értékeket valló vállalkozók is. Nem vagyok híve annak, hogy bármelyik vállalkozást a világnézeti meggyőződése miatt idecitáljuk a parlament elé.
Miért merem ezt mondani? Azért, mert a Soros György által fizetett korrupciókutató intézet négy vállalkozáscsoportot, 66 céget vizsgál - ez az MGTS-csoport, az ön által említett név is közötte van, magára bízom, hogy mi a másik három -, és az MGTS-csoport 66 cége 2014-ben az összes magyar közbeszerzés 0,5 százalékát nyerte el. Ha a 99,5 százalékát nem ez a csoport nyerte el, akkor nem tudom, miről beszélünk. Olyan jó lett volna, legalábbis nekem nagyon hiányzott, hogy amikor a Strabag ezermilliárd forintos közbeszerzést nyert el Magyarországon, akkor önök hol voltak, miért nem álltak fel, miért nem tiltakoztak. (Gyöngyösi Márton: Most mennyit nyer el?) Jóval kevesebbet, barátom, jóval kevesebbet. (Taps a kormánypártok soraiban. - Gyöngyösi Márton: A két héttel ezelőtti Heti Választ ajánlom figyelmébe!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem