BANA TIBOR

Teljes szövegű keresés

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Tilki Képviselőtársam! Igenis kapcsolódik az, amit elmondtam, az előttünk fekvő törvényjavaslathoz, hiszen éppen az előterjesztésben olvashattuk azt, hogy a déli nyitás politikájába illeszkedik ennek a megállapodásnak a kihirdetése, és azt gondolom, hogy számot kell vetni azzal, hogy az elmúlt évek során mennyire volt sikeres a déli nyitás politikája. Én ezért is húztam alá azt, hogy ha összeadjuk a keleti és a déli adatokat, akkor is mindössze 10 százalék körül jár a kormány alternatív piaci részesedése, sokkal ambiciózusabb célokat fogalmaztak meg annak idején. Afrika vonatkozásában pedig egyértelmű visszaesésről beszélhetünk. Én nagyon remélem, hogy ez a megállapodás és ennek a kihirdetése majd abba az irányba fog hatni a dél-amerikai és karibi térségben, hogy ott az eddigiekhez képest eredményeket fogunk tudni felmutatni.
De azt is elmondta számtalan alkalommal a Jobbik frakciója, és én mindig kértem is a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy legyen folyamatos beszámoló a kereskedőházak tevékenységével kapcsolatosan. Sajnos ez sem így történik a gyakorlatban, mert bizony láthattuk azt, hogy sok esetben a korrupció árnyéka vetül ezeknek a működésére. Arról meg nem is beszélek még egyszer, hogy azokat a korábbi vállalásokat, amelyeket megfogalmaztak ezek nyitásához kapcsolódóan, nem sikerült érvényesíteni és elérni. Ez azért sem történt meg egyébként, mert nagyon sok esetben olyan gyakran történtek cserék és olyan nagy volt a fluktuáció, hogy nem is lehetett érdemi eredményeket felmutatni ennyi idő alatt.
Én tehát azt gondolom, hogy ez igenis idetartozik, és helyénvaló az, hogy erről is szóljunk a megállapodással kapcsolatban, nemcsak a pozitív oldalát kell ennek ugyanis elmondani, hanem igenis azokat a kritikai észrevételeket is meg kell tenni, amelyek pont ennek az egyezménynek a kihirdetéséhez kapcsolódóan is jobb irányba tudnak hatni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem