DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Frakcióvezető Úr! A strasbourgi Emberi Jogi Bíróság ítélete felháborító, ez egy őrült ítélet, ezért a kormány természetesen felülvizsgálatot kezdeményez majd. Lássuk a tényeket! A strasbourgi Emberi Jogi Bíróság fejenként majd’ 6 millió forintos kártérítésre kötelezte Magyarországot azért, mert állításuk szerint megsértette két bangladesi bevándorló jogait. Az ítélettel kapcsolatban pedig számos olyan körülmény van, ami miatt az ember dob egy hátast, majd utána dob még egy hátast.
Először is, a két bangladesi bevándorló nem katonai konfliktus miatt hagyta el hazáját, hanem, mint az egyikük elmondta, azért, mert új életet szerettek volna kezdeni. Tehát saját maguk mondták ki, hogy gazdasági bevándorlásról van szó. Egyébként több biztonságosnak tekinthető országon is keresztülmentek.
Másodsorban: az indoklás azt is tartalmazta, hogy embertelenek voltak úgymond a körülmények a tranzitzónában, amint azt a két migráns indokolta, nem volt hozzáférésük televízióhoz, internethez, vonalas telefonhoz vagy bármilyen rekreációs tevékenységhez. Ezek szerint a tévé és az internet alapjog, már ha bevándorlókról van szó.
Harmadsorban: a bírósági indoklás azt is tartalmazta, hogy a két bevándorló visszatoloncolása azt a veszélyt hordozta magában, hogy embertelenül bánnak majd velük Görögországban. Értsd: Strasbourg egy uniós tagállamtól félti a bevándorlókat.
Negyedjére, és talán ez a leginkább felháborító, a két férfi képviseletét kezdetektől a Magyar Helsinki Bizottság látta el. Arról a Helsinki Bizottságról van szó, amely támogatásainak túlnyomó részét külföldről kapja, többek között egy Soros-hálózathoz tartozó alapítványtól, amely csak 2015-ben 114 milliót küldött; Brüsszel egyébként 175 millió forinttal támogatta őket. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Felháborító!) Csak összehasonlításképp, ugyanebben az évben az 1 százalékos felajánlásokból ugyanez a szervezet mintegy egymillió forintot kalapozott össze, tehát a külföldi források megléte nélkül egyáltalán nem működne. Hogy a dolog még felháborítóbb legyen, a bevándorlókat védők milliós összeget kaptak perköltség címén. Ezekből is látszik, hogy az ítélet mögött valójában nem két bevándorló van, hanem egy külföldről pénzelt aktivistacsoport, amely a Soros-hálózat tagja. Ez egy nyílt támadás Magyarország ellen és a magyar bevándorláspolitika ellen.
Magyarország egyébként 2015 óta mintegy 10 ezer bevándorlónak utasította el a menekültkérelmét, 5600-an voltak nagyjából őrizetben, ezért fel kell mérnünk, a kormánynak fel kell mérnie, hogy mekkora kiadásokkal járna, ha a külföldi aktivisták minden hasonló esetben hasonló pereket indítanának Magyarország ellen. Minden bizonnyal sok tíz milliárdos költséggel járhat mindez.
Hogy az egészet összefoglaljuk, van egy Unió, amelyik nem védi meg a határait, sőt kvótákkal osztaná szét a bevándorlókat. Vannak a bevándorlók, akik kijátsszák az uniós szabályozást, és vannak a magukat jogvédőnek nevező csoportok, akik törvénysértésre bátorítják a bevándorlókat, feljelentik Magyarországot, és még keresnek is ezen az egészen. Tényleg megáll az ész! És hogy ki állja mindennek a terhét? Természetesen az állampolgárok, a magyar családok.
Tisztelt Ház! Ilyen az, amikor létrejön egy bizarr koalíció az embercsempészek, a nemzetközi jogvédők és egyes brüsszeli bürokraták között. Ez még egy ok arra, hogy a kormány nemzeti konzultációban kérje ki a magyarok véleményét ebben az ügyben. Minden magyar ember támogatására szükség van ahhoz, hogy a kormány hatékonyan tudjon fellépni az elhibázott brüsszeli bevándorláspolitika ellen. Ahogy elnézem a strasbourgi bíróság döntését, a küzdelem legnehezebb része még csak most jön. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem