KORÓZS LAJOS

Teljes szövegű keresés

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Elnök úr, nem tudom elfogadni a választ. (Dr. Rétvári Bence: Miért?) Annál is inkább nem, mert arra a kérdésre nem válaszolt államtitkár úr, hogy mit fognak tenni a bérfeszültség feloldása érdekében.
Nyilvánvalóan látszik, hogy nagyon komoly elvándorlás van erről a szakmai területről. Ma délelőtt hallgattam a szövetség elnök asszonyával egy riportot egy rádióadásban, és ebből egyértelműen kiderült, hogy ma közel 400 helyen nincs betöltve a védőnői állás, ezen túlmenően pedig ezer - azt mondja a szövetség elnöke, hogy ezer - olyan védőnői hely vagy feladatkör van, amely problémásan kerül csak betöltésre. Hál’ istennek a védőnők is elmennek szülni; a védőnők is lehetnek betegek, itt meg kell oldani a helyettesítéseket, és nincs rá kapacitást, nincs humán erőforrás. És a humán erőforrás hiánya egyértelműen arra vezethető vissza, hogy nem kielégítőek a bérek, és ezeket a bérfeszültségeket a kormány képtelen megoldani.
Nem fogadom el a válaszát. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem