KÓSA LAJOS

Teljes szövegű keresés

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miközben a magyar parlament a mai napon megválasztja a köztársaság új elnökét, nagyon fontos kijelentenünk (Közbeszólás a Jobbik soraiból.), hogy végre tiszta víz van a pohárban. Nagyon sokáig nem volt világos, hogy ki milyen érdekek szerint politizál. Végre kiderült az, hogy a teljes balliberális ellenzék Majtényi László mögött sorakozott fel, mindenki, a függetlenek is, ami napnál világosabban mutatja, amit már régóta mondunk, hogy az ellenzék a Soros György által képviselt politikát igyekszik megvalósítani a parlamentben és Magyarországon (Gőgös Zoltán közbeszól.); a migrációpártiságot, azt, hogy Magyarországot szeretnék kiszolgáltatni a nemzetközi befektetőknek, kellően legyengíteni a nemzet immunrendszerét ahhoz, hogy ne tudjon a saját érdekei szerint politizálni és a saját érdekeit képviselni.
A másik oldalon már nagyon régóta világos az, hogy a Jobbik Simicska Lajos által döntően befolyásolt párt, de a hétvégén a zsurpubi.hu oldalon - kicsit szokatlan, de majd hozzászokunk, hogy a Jobbikkal kapcsolatos hírekben a zsurpubi.hu-t nézegetjük, esetleg a cicafiuk.com-ot vagy a partiarc.gover-n-ment-et, merthogy (Dr. Staudt Gábor: Nem ismerjük azt a honlapot, Lajos!) majd akkor esetleg ez lesz a kormányportál, ha véletlenül úgy hozza a sors - reméljük, nem. De mindenesetre az ismert oligarcha fia, aki maga egyébként a birtokukban lévő sajtóbirodalmat irányítja (Gőgös Zoltán: És az neked nem volt barátod, Lajos? - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Simicskához neked semmi közöd!?), közölte azt, hogy márpedig ők a Jobbikra tesznek, sőt szerintük, mármint a Simicska család szerint az egyetlen kérdés az, hogy lesz-e kétharmada a Jobbiknak. Ne kommentáljuk azt, hogy ez vajon éleslátásra vall-e vagy valami másra, egynek viszont örülhetünk őszintén: hogy végre tiszta víz van a pohárban. (Gőgös Zoltán közbeszól.) A magyar választók végre világosan láthatják azt, hogy a parlamentben milyen erőviszonyok, milyen erőcsoportok próbálják Magyarország sorsát befolyásolni, irányítani. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Mészáros Lőrinc!)
A baloldali és a liberális ellenzékiek egyértelműen Soros György hálójában vannak, és teljesen nyilvánvaló, nem véletlen, hogy ugyanazokat a politikai lépéseket hangsúlyozzák, ugyanazokat a politikai értékeket hangsúlyozzák, amiket egyébként Soros György számtalan alkalommal kifejtett. Szerintünk ez Magyarország számára életveszélyes, sőt nem csak Magyarország számára, Soros Györgyöt már a világ számos országából kitiltották, egyébként Angliából is, tehát azért azt nem lehet mégsem egy közép-ázsiai köztársaságnak titulálni, egész egyszerűen azért, mert addig-meddig körözött az angliai politikai égen, míg aztán kiderült, hogy igazából arra játszik, hogy a fontot tegye tönkre, és ezen gazdagodjon tovább.
(8.50)
Magyarország már megtanulta azt, hogy az ilyen politika hálójába bekerülve az országot a csőd várja, mint ahogy 2010-ben mindnyájan megélhettük azt, amikor az ország lényegében Görögország sorsára jutva, teljesen kilátástalan helyzetbe került a szociálliberális kormány kormányzásának jóvoltából.
Az új elem az, hogy a Jobbik is megtalálta a maga mecénását. (Felzúdulás a Jobbik padsoraiban.) Nagyon sokszor próbálták ezt eltagadni. Akkor, amikor a parlamentben különböző utalásokat tettünk arra, hogy azért mindenkinek van gazdája, a Jobbik is hiába próbálja azt tenni, mint hogyha véletlen lenne az, hogy például egy váratlan fordulattal a földvitában egyszer csak a gazdák pártjáról hirtelen a nagybirtokosok pártjára álltak. Akkor mondtuk, hogy azért mégiscsak meg lehet találni az összefüggést. Ha egy nagybirtokos az embernek a finanszírozója, mint a Jobbiknak Simicska Lajos, akkor bizony könnyen meglehet, hogy hirtelen a gazdák meg a földosztás kevésbé válnak fontossá, hanem a nagybirtok érdekeit kell képviselni. (Szilágyi György: Csak a demokráciáról ne mondj semmit! - Gyöngyösi Márton: A Liberális Internacionáléról is! - Zaj.)
Több más olyan fordulat volt a politikájukban, ami meghökkentett mindenkit, aki nem látta egyébként a mögöttes összefüggéseket. Még akkor, amikor Simicska-mentes volt a Jobbik, akkor a Jobbik vezetője azt mondta a magyar parlamentben (Zaj a Jobbik padsoraiban. - Az elnök többször csenget.), hogy hazaáruló az, aki nem szavazza meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást, majd egyébként a Jobbik kompletten nem szavazta meg, meghökkentve ezzel az ő támogatói csoportját, a választókat. És az egész ország érezte magát becsapva, leszámítva nyilván a Simicska családot, akik dörzsölték a kezüket, hogy végre sikerült ebben a kérdésben is a Jobbikot úgymond jobb belátásra téríteni, és kihátrált a Jobbik a korábbi álláspontjából, és egyszerűen nem védte meg az országot. Az alkotmánymódosítást megtagadta, noha korábban ők ezt hazaárulásnak minősítették. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiban.)
Uraim! Kedves Magyarország! Tiszta víz van a pohárban! Balliberális ellenzék - Soros György; Jobbik - Simicska család; mi a magunk szerény módján megpróbáljuk a magyar népet képviselni. Köszönöm szépen. (Szilágyi György: Éljen a biznisz! Éljen a biznisz! - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem