DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Az elmúlt hónapok mozgásai alapján valóban úgy tűnik, hogy külföldi spekulánsok és a belföldi szánkós oligarchák mindent megtesznek azért, hogy gáncsolják a kormányt. Felsorakoznak az egyes ellenzéki pártok mögött és egyébként az egyes médiumok mögött is. Tényleg tisztul a kép bő egy évvel a választások előtt.
De nem ez az egyetlen támadási mód, amellyel a kormánynak szembe kell néznie. Rengeteg nyílvessző érkezik Brüsszel irányából is. Ezek a támadások több területet érintenek: az energiaáraktól kezdve az adópolitikán át a bevándorlás kérdéséig. A bevándorlás kérdését nem véletlenül mondtam utoljára, mert elsősorban mindenekelőtt ebben az ügyben kell állnia a kormánynak a sarat.
Csak hogy egy példát mondjak: egyre több uniós vezető fenyegeti Magyarországot azzal, hogy majd csökkentik az ideérkező uniós forrásokat, mondván, hogy Magyarország nem eléggé szolidáris. Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék elmondani. Magyarország éppen azzal szolidáris, hogy minden erejével megvédi a schengeni határokat, és egyébként több uniós vezető is a tárgyalásokon ezt elvárja tőlünk, ezt kéri tőlünk.
Másfelől az uniós forrásokat nem valamiféle humanitárius segélynek tekintjük, hanem kompenzációnak azért, mert Magyarország megnyitotta a piacait egy olyan időszakban, amikor a magyar vállalkozások még versenyhátrányban voltak. A német uniós biztos szavai is jól mutatják, hogy a megrendeléseken keresztül a nagy nemzetközi cégek nagyon is jól járnak a Magyarországra érkező uniós forrásokkal, tehát kvittek vagyunk.
Másodsorban az Európai Parlament baloldali többsége is feni a fogát a kormányra. Nemrég az egyik szakbizottsági ülésen támadták Magyarországot. A liberális és baloldali frakciók eljárást követelnek. Nagyon sajnáljuk, hogy egyes itteni baloldali pártok is csatlakoznak ehhez a hadművelethez, és a hírek szerint az egyik következő plenáris ülésen is támadhatják az országot az Európai Parlamentben azok, akik az elmúlt években is megtették ezt.
A támadások harmadik csoportja a főleg külföldről pénzelt politikai aktivista csoportoktól érkezik. Ezek a csoportok alaptalan rágalmakat terjesztenek a magyar rendőrökről. Képtelenségekkel kürtölik tele a nemzetközi sajtót, eközben egy szót sem szóltak akkor, amikor több tucat rendőr sérült meg Röszkénél azért, mert feldühödött bevándorlók kövekkel és betondarabokkal dobálták meg őket.
Hol voltak akkor a jogvédők? Jó lenne, ha a jogvédők csoportjai a jogvédelem széles, nagy ernyőjét néha a magyar családokra is kiterjesztenék.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Ház! Hiába mocorognak a külföldi spekulánsok, hiába bábozik a Jobbikkal egy oligarcha, hiába zsarolnak Brüsszelből az uniós forrásokkal, és hiába folytatnak lejárató kampányt külföldről pénzelt aktivisták, ezek a támadások csak azt eredményezik, hogy a kormány kettőzött erővel fog kiállni a nemzeti ügyek mellett.
Ennek megfelelően szeretnénk saját kézben tartani az energiaárak meghatározását, az adó- és foglalkoztatáspolitikát, miközben minden erőnkkel meg kell védenünk a határokat, és nagyobb átláthatóságot kell biztosítanunk a külföldi befolyásszerzési kísérletek miatt.
Azt várjuk, hogy a rövidesen induló nemzeti konzultáció során ezen keresztül a magyar állampolgárok is megerősítik a kormány és a miniszterelnök álláspontját. Ki kell állnunk a nemzeti függetlenség mellett, akár tetszik ez az ellenzéki pártoknak, akár nem!
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem