DÖMÖTÖR CSABA,

Teljes szövegű keresés

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Frakcióvezető Úr! Tisztelt Elnök Úr! Ma valóban köztársasági elnököt választ a Magyar Országgyűlés, és ha már így van, akkor érdemes megvizsgálni két dolgot. Egyrészt érdemes megvizsgálni, hogy milyen jelöltet javasol az ország figyelmébe a baloldal, és ezen keresztül azt is érdemes megvizsgálni, hogy a baloldal maga mit kínál a választóknak.
Ami Majtényi László jelöltségét illeti: azért a jelölés körülményei sok mindent elárulnak. Amikor a jelöltség nyilvánosságra került, azt állították, hogy civil jelöltről van szó. Aztán Gyurcsány Ferenc borította a bilit, és egy interjúban elkotyogta, hogy a pártok egyeztetésének eredménye a jelöltség. Jó tudni, hogy amikor a baloldal civilt mond, akkor az valójában egy pártdöntést jelent.
Nem ez az egyetlen zavaros körülmény. A baloldal jelöltje mind a mai napig nem tisztázta, hogy pontosan mekkora összeget kapott a Soros-féle hálózattól (Gőgös Zoltán: Orbán sokkal többet kapott!), de az már biztosnak látszik, hogy jelentős nagyságrendről van szó. Ilyen körülmények között aztán nem is a baloldali jelölt a helyes kifejezés, hanem az, hogy Soros György jelöltje.
Egy érdekes mellékzönge az, hogy az MSZP által támogatott jelölt egyébként rendkívül lesújtó véleménnyel van magáról az MSZP-ről, interjúkban kárhoztatta a szocialistákat a korrupciós ügyek miatt, egy másik interjúban pedig azt mondta, hogy ha egy forgószél az MSZP-t ma visszaröpítené a hatalomba, az abszolút látszik, hogy ugyanott folytatná, ahol abbahagyta (Gőgös Zoltán: És a Fideszről mit mondott? Az fontosabb!), ami azt jelenti, hogy csöbörből vödörbe kerülne a magyar társadalom. Így nyilatkozott az a Majtényi László, akit önök ma itt támogatni fognak, aki önök szerint az alkalmas jelölt a baloldal számára.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! A dolog úgy áll, hogy nemcsak Majtényi László van lesújtó véleménnyel az MSZP-ről, ha már itt tartunk, hanem az MSZP elnöke is, aki most nem lehet itt velünk. Molnár Gyula egy vaskos rádióinterjúban arról beszélt, hogy a párt kicsit izzadságszagú, kicsit büdös, de azért nem megy 15 százalék alá. Nem én mondom ezt, hanem az önök pártelnöke. Önöknek is javaslom, hogy hallgassák meg a vonatkozó rádióinterjút. (Gőgös Zoltán: Jön még kutyára dér, öreg!)
Nem sokkal derűlátóbb a szocialista miniszterelnök-jelölt sem. Botka László székfoglaló beszédében azt mondta - vagy egy interjúról volt szó -, hogy rohadtul nem érdekli, hogy 36 vagy 22 szocialista képviselő jut majd be a parlamentbe. (Gőgös Zoltán: Folytasd az idézetet, mert úgy pontos!) Na, ilyen véleménnyel van az önök miniszterelnök-jelöltje az önök munkájáról!
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Mindez, amit elmondtam, egyébként az MSZP belügye. Az azonban nem, hogy mit remélhetnek a választók a Szocialista Párttól. Egyrészt sok-sok korrupciót. (Dr. Tóth Bertalan: És tőled mit remélhetünk?) Már jó ideje nem kormányoznak, de még mindig sok-sok piszkos csontváz esik ki a szekrényből. Kiderült, hogy a metrópénzeknek vagy a harmadát ellopták, a felelősök meg lapulnak, és még csak meg sem jelennek a vizsgálóbizottsági üléseken. Súlyos botrány körvonalazódik Szegeden is, egy Szeviép nevű cég 11 milliárd forintos tartozást halmozott fel (Dr. Varga László: Ez Fidesz-botrány, öreg! Szétraboljátok az országot! Szégyelljétek magatokat!), nem fizette ki az alvállalkozókat, és joggal gondolhatjuk azt, hogy ez a pénz eltűnt. A szálak Botka Lászlóig és Ujhelyi István-ig vezethetnek.
Ami a jövőbeni szocialista intézkedéseket illeti, ott sem szebb a kép. Keveset tudunk a terveikről, de amit tudunk, az eléggé borzasztó. Nyilatkozataik alapján eltörölnék az otthonteremtési programot, a családi adókedvezményt, miközben drasztikusan növelnék az adókat. Újra többkulcsos jövedelemadót vezetnének be, miközben flörtölnek az ingatlanadó gondolatával. De ami talán a legsúlyosabb, az az, hogy újra segélyalapú gazdaságban gondolkodnak, ingyenpénzt adnának egyes rétegeknek, munka nélkül, és ezt a dolgozó családokkal fizettetnék ki. Ha tehát a szocialisták újra hatalomra kerülnének, nem várhatnánk mást, csak egy újabb rakás korrupciós ügyet, adóemeléseket, a munkából élő, gyermeket nevelő családok kárára. (Dr. Legény Zsolt: Nem igaz!) Épp elég riasztó ez ahhoz, hogy egy nagy, határozott nemet mondjunk rá, mondjuk, a 2018-as parlamenti választáson. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem