ORBÁN VIKTOR

Teljes szövegű keresés

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Köszönöm szépen a kérdést. Az előbb azt mondtam, hogy Magyarország számára a legfontosabbak a gyermekek, és ezt most is tartom, ugyanakkor természetesen nem feledkezhetünk el arról a kötelezettségünkről sem, amely terhel bennünket a szüleink és a nagyszüleink iránt, ezért természetesen a nemzedékek egymással való szembeállítását nem fogadjuk el. Jut hely a kormányprogramban és a kormány döntéseiben a gyermekeknek is és az időseknek, a nyugdíjasoknak is.
Természetesen, amikor 2010-ben ismét a sorompóba léptünk, akkor kötöttünk egy megállapodást a nyugdíjasokkal, ahol azt vállaltuk, hogy a nyugdíjak reálértékét meg fogjuk őrizni. Ez akkor egy bátor mondatnak tűnt, mert a megelőző években a bennünket megelőző kormányok folyamatosan elvették a nyugdíjasoktól a nyugdíjukat, elvették a 13. havi nyugdíjat, és a vásárlóértékét sem őrizték meg. (Közbeszólások az MSZP soraiban: Nem igaz! - Add vissza!) Bekiabálások vannak - a tévénézőknek mondom (Közbeszólások az MSZP soraiban: Nincsenek tévénézők! - Nincs tévé! - Az elnök csenget.) -, ennek az az oka, hogy jelen pillanatban vita zajlik az MSZP-n belül, hogy melyikük vette el a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon (Derültség a kormánypártok soraiban.); szép verseny ez, azt javasolom, inkább a pártszékházban folytassák le, és kevésbé a Parlament üléstermében.
Mindesetre a helyzet úgy áll, hogy mi a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését vállaltuk 2010-ben. Jelentem a tisztelt Országgyűlésnek és önnek, képviselő asszony, ennél sokkal többre futotta: ha megnézi, az elmúlt időszakban sikerült a nyugdíjak értékét emelni.
(11.50)
Nem vagyunk ezzel elégedettek, a magyar nyugdíjasok ennél többet érdemelnek, de minden évben emelni fogunk, és a magyar gazdaság teljesítményének függvényében fogjuk teljesíteni a szülők iránti kötelezettségünket. Ha az idén lesz 4 százalékos növekedés - amire jó esélyünk van Varga Mihály gazdaságpolitikájának következtében -, akkor lesz ismét nyugdíjemelés is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem