DR. RÉTVÁRI BENCE,

Teljes szövegű keresés

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt kérjük csak önöktől, hogy amikor majd a pesti srácok örökségét a Jobbik megvalósítja, ne európai parlamenti képviselőjükre, KáGéBélára bízzák majd azt, hogy valóban megvalósítja azt, amit a pesti srácok megálmodtak; azt hiszem, ez az ő emléküknek a meggyalázása lenne.
A Fidesz-KDNP az elmúlt hét esztendőben is sokat tett mind a kommunista rendszer áldozatainak kárpótlása érdekében, mind pedig az akkori kor rémtetteinek bemutatása kapcsán, a múlt feltárása kapcsán. Közismert, hogy a kommunista diktatúra áldozatai közül azoknak, akik tartósabb szabadságvesztést szenvedtek el, már 3-4 évvel ezelőtt növeltük nagymértékben a kárpótlási nyugdíj-kiegészítésüket, akik pedig kisebb retorziót szenvedtek el, azoknak idén január 1-jén 60 százalékkal, jövő január 1-jén pedig további 40 százalékkal nő a nyugdíj-kie-gé-szítésük.
Ezzel párhuzamosan elvettük azoktól a kommunista vezetőktől a nyugdíj-kiegészítésüket, a nyugdíjpótlékukat, akik valamilyen (Szávay István közbeszól.) kommunista elismerést vagy más elismerést kaptak, nem valós teljesítmény, hanem párthűség alapján, nekik csökkent a nyugdíjuk, be is pereltek minket, de Nyers Rezsők és Biszku Bélák nyugdíjpótlékát elvettük az elmúlt hét esztendőben. Ugyanúgy le kellett szerelni törvény alapján azokat az ut-ca-névtáblákat, amelyek bármelyik diktatúrához, de elsősorban a kommunista diktatúrához köthető névtáblák voltak (Szávay István közbeszól.), így tűntek el Budapesten számtalan helyen az utcanévtáblák; ahol ez kétséges volt, ott a Magyar Tudományos Akadémiának a véleményét kérték.
Magyar kezdeményezésre, a magyar EU-elnök-ség alatt litván és lengyel barátainkkal közösen az első olyan emléknapja jött létre az Európai Uniónak, augusztus 23-a, amely nemcsak a holokauszt áldozataira, de a kommunista diktatúra áldozataira is emlékezik, a XX. századi önkényuralmi rendszerek áldozatainak emléknapjaként; azért augusztus 23-a, mert ez a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírásának az évfordulója, amikor a náci Németország Hitlerrel az élén és a kommunista Szovjetunió Sztálinnal az élén megállapodott abban, hogy mit kívánnak tenni Európa keleti felével a következő években. Ez mutatja, hogy a két diktatúra mennyire jól egymásra talált, és ez mutatja azt, hogy kettős mércével mérnek azok, akik a kettő között nagy különbséget kívánnak tenni, elsősorban olyan országban, ahol nem volt kommunizmus.
Létrehoztuk a Nemzeti Emlékezet Bizottságát, amely végigvizsgálta a mágnesszalagokon található adattartalmakat, és azoknak a jó részét vagy publikálta, vagy a publikusságát indítványozta. Ezzel olyan része kerül és került nyilvánosságra - az interneten is olvasható, a NEB honlapján - a kommunista múltnak, amelyet eddig nem ismerhettek meg, és amelyből sok mindent tudhat meg a nyilvánosság a kommunista rendszer haszonélvezőiről és a kommunista rendszer működtetőiről. Ennyit a vörös múltról.
(14.50)
A vörös jövőről pedig csak annyit, tisztelt képviselő úr, hogy az a párt, amelyik együtt majálisozik és egy asztalnál ül Molnár Gyulával, aki a Moszkvában végzett elnöke (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Miért hazudsz? - Tele vagytok kommunistával! Miről beszélsz? Gondolkozzál már!) a Magyar Szocialista Pártnak, és Gyurcsány Ferenccel, és egy asztalnál ott mosolyognak, kedélyesen elbeszélgetnek a teljes magyar sajtó előtt, és ide bejönnek a parlamentbe, itt kommunistáznak, és azt mondják, hogy önök antikommunista programot fognak végrehajtani, majd kimennek a majálisra egy sátorba Gyurcsánnyal, egy sátorba Molnár Gyulával… - el kéne dönteni, hogy most melyik úton járnak önök tulajdonképpen! (Szávay István: A szakszervezetekkel voltunk. - Z. Kárpát Dániel: Miért hazudozol?)
Mi látjuk, hiszen ott volt Gyurcsány, ott volt Molnár Gyula, önök is ott voltak, az önök pártja is ott volt. (Szávay István: A szakszervezetek voltak ott.) Az önök pártja is ott volt, elfogadták a meghívást, úgy, hogy tudták, kik lesznek ott. (Felzúdulás, közbeszólások a Jobbik soraiból.) Tudták, hogy kik lesznek ott. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Láthatólag nagyon fáj önöknek, mert önökben még van valamennyi nemzeti érzés, ami, úgy látszik, a pártjuk vezetésében már nincsen, de önökbe még lehet, hogy szorult valamennyi, és ezért fáj önöknek.
De ez a tény, tisztelt képviselő hölgyek és urak, mindenki láthatta a tévében, mindenki láthatta az újságban a fotókon: önök bizony egy gyékényen árultak Gyurcsány Ferenccel és Molnár Gyulával is. Lelkük rajta! Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem