Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Teljes szövegű keresés

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rémisztő statisztikai adatok és előrejelzések láttak napvilágot azt illetően, hogy hétévnyi Fidesz-KDNP-s regnálás után további százezrek, több mint 300 ezren tervezik azt, hogy Magyarországról kivándorolnak hosszabb vagy rövidebb időre. Sajnos, jellemzővé vált a hosszabb időre történő kivándorlás és a visszatérés szándékának legalábbis a lebegtetése.
Adódik a kérdés, hogy ezen rémisztő tények fényében a kivándorlást serkentő tényezők közül hogyan kíván legalább egy-kettőt kezelni ez a kormányzat. Állandó vesszőparipám, az otthonteremtési problémák megoldása tekintetében, államtitkár úr, nyugodtan nevezhetjük az önök által beterjesztett anyagot a kilátástalanság költségvetésének, hiszen a CSOK tekintetében a felső középosztálytól felfelé a szerencsésebb társadalmi csoportokhoz tartozók számára újabb és újabb kedvezményeket nyújtanak, találnak ki, ugyanakkor a valódi szükséget szenvedők, a középosztály leszakadófélben lévő tagjai vagy esetleg a szegényebb emberek számára nem biztosítanak példának okáért egy bérlakásépítési programot.
Nem igaz az, amit a költségvetési vita során az államtitkár úr is hangoztatott, miszerint a magyar emberek annyira a saját ingatlantulajdonra vannak „ráállva”. A helyzet az, hogy annyira nincsen elérhető számú és mennyiségű, minőségű bérlakás, hogy a magyar emberek egész egyszerűen nem is rendelkeznek választási lehetőséggel; vagy jobb módúak, és akkor saját ingatlanra tesznek szert, vagy ha belátják, hogy 10-15 éven belül a mai Magyarországon ez egész egyszerűen nem jöhet létre, akkor kivándorolnak ebből az országból, máshol próbálnak szerencsét, máshol fizetnek adót.
Államtitkár Úr! Adódik tehát ez a teljesen magától értetődő kérdés - a Jobbik szakértői több száz milliárdnyi, homályos módon elköltött forrást találtak a költségvetésben -: mikor, milyen formában hajlandóak egy állami hátterű otthonteremtési és bérlakásépítési programot indítani, amely nemcsak a saját ingatlantulajdonra, nemcsak CSOK-ra, nemcsak gazdagok számára, bár tőlük sem sajnáljuk, de minden egyes magyar állampolgár számára valódi életlehetőségeket biztosít ebben az országban.
Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem