FARKAS GERGELY

Teljes szövegű keresés

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Ön azt mondta, hogy ösztöndíjakkal próbálják segíteni a fiatalokat. Kérem, válaszoljon akkor arra a kérdésre, hogy mikor emelték önök, mióta nem emelték a tanulmányi ösztöndíjakra fordítható összegeket. 2007 óta. 2007 óta nem emelték a hallgatói normatívát, amiből a tanulmányi ösztöndíjakat finanszírozzák. (Dr. Rétvári Bence: Nem mi voltunk kormányon…) Így próbálják önök segíteni a fiatalokat.
Ön örült annak, hogy milyen sokan vették fel a diákhitelt. Miért örül ön annak, hogy a fiatalok kénytelenek eladósítani magukat? Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, nézzen ezeknek a fiataloknak a szemébe, és úgy mondja, hogy örülnek, hogy ilyen sokan kényszerültek felvenni a diákhitelt.
És nem válaszolt arra a nagyon logikus kérdésre, hogy ha egy 17 éves fiatal után, aki középiskolába jár, és valószínűleg még otthon vagy egy olcsó kollégiumban él, utána ezek szerint még jár a családi pótlék, akkor egy évvel később, amikor valakit felvesznek egy egyetemre, és sokkal nagyobb költségekkel jár az ő taníttatása, utaznia kell, tandíjat kell fizetni, lehet, hogy albérletet kell fizetni, utána pedig nem jár a családi pótlék.
Erre a kérdésemre nem válaszolt, ezért nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem