LÁSZLÓ TAMÁS

Teljes szövegű keresés

LÁSZLÓ TAMÁS
LÁSZLÓ TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló 2013. évi XXXVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájára április 4-én került sor. Úgy vélem, az a tény, hogy az indítványhoz nem érkezett módosítói szándék, jól mutatja, hogy a törvényjavaslat tartalmával, kidolgozottságával minden frakció egyetértett.
Emlékeztetőül röviden ismét elmondom, miért is fontos ez a javaslat. Az Európai Unió egyik tanácsi irányelvét ülteti át a magyar jogba, aminek az a célja, hogy a multinacionális vállalatcsoportoknak minden évben országonként jelentést kell benyújtaniuk, amelyben számot adnak bevételükről, eredményükről, adóalapjukról, tevékenységükről, a dolgozói létszám-ról, jegyzett tőkéjükről.
Ezen adóügyi automatikus információcserék nagymértékben elősegítik az átláthatóságot, és nagymértékben fogják segíteni a tagállami adóhatóságok munkáját az adóelkerülések, az adókijátszásra irányuló tevékenységek feltárásában.
A Gazdasági bizottság mint kijelölt bizottság április 11-i ülésén lefolytatta a részletes vitát, és egy jogtechnikai és nyelvhelyességi pontosításokat tartalmazó módosító indítványt nyújtott be. A Törvényalkotási bizottság a múlt héten szintén támogatta az indítványt, ahogyan arról Vécsey képviselő úr beszélt, így az összegző módosító javaslat elfogadása esetén a fentebb említett technikai jellegű pontosítások beépülnek a törvényjavaslatba.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy az átláthatóság és az adótranszparencia olyan fontos értékek, amelyek a törvényjavaslat elfogadásával csak erősödni fognak, ezért kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy a szavazáskor támogassák az indítványt. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem