VÉCSEY LÁSZLÓ,

Teljes szövegű keresés

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság 2017. június 8-án a házszabályi rendelkezések 46. §-a alapján megtárgyalta a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény módosításáról szóló T/15778. számú törvényjavaslatot és ahhoz a bizottság 35 igen szavazat mellett, 1 tartózkodással, tehát ellenszavazat nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat csupán a Gazdasági bizottság kétpontos, részletes vitát lezáró irományát tartalmazza. A szakbizottság módosítási szándéka arra irányul, hogy azoknak a bérlőknek, akik eleget tettek a törvényben előírt kötelezettségnek és ezt számlával és jegyzőkönyvvel tudják igazolni, akkor ezt részükre a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. megtéríti, amennyiben a szükséges okiratot 2017. szeptember 30-áig bemutatják. Így elkerülhető, hogy azok a bérlők kerüljenek méltánytalan helyzetbe, akik jogkövető magatartást tanúsítottak.
A benyújtott törvényjavaslat értelmében ugyanis a Nemzeti Eszközkezelő a vagyonkezelésében lévő lakások bérlőit is a magántulajdonú lakásokra irányadó rendelkezések alá vonná, így a bérlők használatában lévő ingatlanok esetében is térítésmentessé válna a kéményseprői sormunka. Ehhez kérem a tisztelt Ház támogatását.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem