DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen. Tehát, ha jól értem, akkor eddig attól lettek idegesek, hogy elmondtam a Jobbik nyilatkozatait. Most jönnek a Fidesz nyilatkozatai. (Szávay István: Attól vagyok ideges, mert cinikus vagy!) A Jobbik nyilatkozatai szerint tehát önök hitelből kampányolnak jelenleg. Én azt tudom mondani, hogy ehhez képest mégiscsak jobb megoldás lenne az, hogy esélyegyenlőséget teremtene, minden párt egyformán tudna a választási kampányban részt venni.
Természetesen meg lehet kockáztatni, hogy a következő kampányidőszakban önök további hitelt vesznek föl és abból fognak kampányolni, de azért jegyezzék meg, ezt vissza kell fizetni. Volt már olyan párt a parlamentben, amely egyébként kiesett azóta (Szávay István: És futni hagytátok őket!), és nem tudta kifizetni a tartozásait. Ez a párt ma már nem parlamenti párt. (Vágó Sebestyén közbeszól.)
Tisztelt Ház! Tehát meggyőződésünk, az előterjesztők meggyőződése, hogy ez a törvényjavaslat minden párt érdekét szolgálná, nem lenne kiszolgáltatva egyetlen párt sem azoknak a támogatásoknak, amelyeket most a Jobbik élvez éppen.
Egyébként, ha meg abból indulnak ki, hogy Magyarországon a médiapiac jelenleg plurális-e, és valóban létezik-e az, hogy azért kell már a hirdetési felületekre menni a pártoknak, mondjuk, az ellenzéknek, mert nem találnak médiumot, ez természetesen nem igaz. Jelenleg az én megítélésem szerint, de szerintem ezt objektíven is meg lehet állapítani, három országos kereskedelmi televízió van, amelynek a híradója - hogy mondjam - őszinte tisztelője az ellenzék politikájának, hiszen annyit szerepelnek benne, és ugyanígy, mondjuk, két országos napilap van, amely az ellenzékhez közel áll, hogy így mondjam, és legalább három olyan kereskedelmi rádió van, amelynek milliós hallgatottsága van, milliókat ér el a kereskedelmi rádió, és ezek is ellenzéki kézben vannak.
(20.10)
Tehát Gulyás Gergely mondta azt, aki előterjesztője ennek a javaslatnak, hogy szeretne ő olyan diktatúrát látni, ahol ennyi médium szolgálja az adott ellenzék információterjesztését. Tehát nem szorulnak önök rá Simicska Lajos támogatására, nem érdemes szerintem kockáztatniuk a pártjuk fizetőképességét; különösen azért nem, mert a pártok állami támogatása a választási eredmények függvénye. Lehet persze erre kockáztatni, hogy majd ha a Jobbik nagyobb eredményt ér el, mint jelenleg ért el, akkor nagyobb lesz az állami támogatottsága is - de mi van, ha mégsem? Akkor bizony ki kell fizetni ezeket a támogatásokat vagy pontosabban: ki kell fizetni ezeket a hiteleket. Mondhatnám azt, hogy ezért mi nem aggódunk. Mi nem önökért aggódunk, hanem mi minden olyan pártért aggódunk, amelyik eladósodik és kiszolgáltatottá válik valamilyen gazdasági érdekcsoportnak. (Közbeszólás a Jobbik soraiból.)
Tehát a javaslat arról szól, hogy ne váljon senki sem gazdasági érdekcsoportok kiszolgáltatottjává, és a politikában ne jelenhessen meg ez a befolyásolás.
Tisztelt Ház! Tehát kérem, hogy a törvényjavaslatot támogassák (Szávay István: Mi van a CÖF-fel?), és nagyon kérem önöket, hogy fontolják meg a javaslatot. Meggyőződésünk, hogy a Jobbik érdekében áll ennek a javaslatnak az elfogadása. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem