TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Amikor Magyarországot és Romániát összehasonlítjuk, akkor azért engedjen meg nekem néhány számot. Az egyik ilyen szám a munkanélküliség csökkentésének a mértéke. Magyarországon 2010-hez viszonyítva a 2016-os harmadik negyedévi adat: ötszörös mértékben csökkent a munkanélküliek száma, de ha 2014-hez viszonyítjuk, akkor is háromszoros. A foglalkoztatottság mértéke Magyarországon több mint tízszeresen nagyobb, mint Romániában, nem beszélve a keresetekről, ahol egy két átlagkeresős, kétgyermekes családnak Magyarországon másfélszer annyi a keresete. Tehát mintaországnak állítja be Romániát, de azért vegyük figyelembe a magyarországi tényeket is.
Azt gondolom, a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen: társasági adót csökkent, munkaadói járulékot csökkent, minimálbért növel, ösztönzi a jövedelemnövekményt, azt szeretné, ha a magyar gazdaság tovább tudna növekedni és a foglalkoztatottak száma bővülni, és ennek érdekében minden lépést megtesz. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem