TÁLLAI ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Előre szeretném jelezni, hogy a két ország problémája és nehézsége ezen a téren nem összehasonlítható. Tehát a magyarországi magyar emberek külföldön való munkavállalása Nagy-Britanniában és a romániai helyzet nem összehasonlítható, hiszen Romániából sokszorosa ember távozik külföldre dolgozni, mint Magyarországról. Tehát ha a lakosságszámot összehasonlítjuk, akkor is a probléma nagysága nem összehasonlítható.
Amit a brexittel kapcsolatban a magyar kormány tett, úgy gondolom, a lehetőségekhez képest minden olyan dolgot megtett, ami Magyarország, a magyar emberek érdekét érvényesíti. Magyarország miniszterelnöke tárgyalásokat folytatott Nagy-Britanniában. Ez nem régi sajtóhír is, amelyben egyértelműen azt kérte, hogy az ott dolgozó magyaroknak, akik ott szeretnének továbbra is munkát vállalni, érdekük ne sérüljön, és ne kapjanak hátrányos megkülönböztetést.
Azonban a magyar kormány érdeke alapvetően az, hogy a magyar emberek hazatérjenek, hogy itthon vállaljanak munkát, hogy itthon találják meg számításukat, hiszen az elmúlt évek alatt lényegesen megfordult a magyarországi munkaerőhelyzet, a munkanélküliségből munkaerőhiány keletkezett Magyarországon. Ezért is történt meg a hármas megállapodás a munkaadók, a munkavállalók és a kormány között, amelynek a lényege az, hogy Magyarországon a jövedelmeket jelentősen növelni kell és ezzel megpróbálni arra ösztönözni a külföldön dolgozó magyar embereket, hogy haza tudjanak jönni, és a magyar családok, elsősorban a magyar gazdaság, a magyar családok szolgálatába állítani munkaerejüket.
De természetesen további lépéseket is fog tenni a kormány a közeljövőben. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem