SZÁVAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Államtitkár úr, egy néhány nappal ezelőtti brit lapértesülés szerint a magyar kormány több kelet-európai más országgal együtt egy különalkura készül Nagy-Britannia jobboldali kormányával, amelynek a lényege az, hogy a brit szempontokat fogják támogatni a brexit kapcsán. Világos állásfoglalást kérek államtitkár úrtól azzal kapcsolatban, hogy készül-e a kormány egy olyan különalkura, amivel átnyúlnának az Angliában dolgozó magyarok feje fölött, és esetleg az ő érdekeik kárára egy politikai alkut kötnének. Igaz-e ez a sajtóhír, vagy nem?
A másik: a magyarok többsége nemcsak azért ment el innen, mert önök egy élhetetlen, rosszul működő és korrupt országot építettek fel, hanem azért, mert az itthoni munkabérekből nem lehet megélni. A Jobbik egy európai polgári kezdeményezésbe fogott - több kelet-európai országgal összefogva - annak érdekében, hogy a kelet-európai béreket fel tudjuk zárkóztatni. Egyenlő munkáért egyenlő béreket - ez ennek az európai polgári kezdeményezésnek a lényege. Egyetlenegyszer nem hallottuk volna Orbán Viktortól az elmúlt években, amikor az önök pártállamot bebetonozó törvényeit védte Brüsszelben, hogy a magyar emberek, a magyar bérből és fizetésből élők érdekében is felszólalt volna.
Mit szól a kormány ehhez a kezdeményezéshez? Egyáltalán egyetért-e a kormány azzal, hogy Kelet-Európában hasonló béreket kellene fizetni, mint Nyugat-Európa országaiban? Erre a két kérdésre várom még a válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem