SZÁVAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Klaus Iohannis román államfő február közepén fogadta Bukarestben az Európai Unió brexit-fő-tárgyalóját, hogy biztosítékokat kérjen tőle a Nagy-Bri-tanniában dolgozó több százezer román jogai kapcsán, hogy azok nem fognak majd sérülni a brexitet követően. Úgy tűnik tehát, hogy a keleti szomszédaink nemcsak a gazdasági, hanem a nemzeti érdekérvényesítésben is bőven Magyarország előtt járnak, nemcsak a korrupció elleni harcban haladnak hazánk előtt, hanem abban is, hogy sokkal inkább odafigyelnek a külföldön dolgozó románok érdekeire, mint ahogy azt a magyar kormány a külföldre menekült, külföldre üldözött magyarok kapcsán teszi.
Kérdés, államtitkár úr, hogy a magyar kormány mit tett eddig ebben a kérdésben. Milyen lépéseket tett a magyar kormány annak érdekében, hogy az Egyesült Királyságban dolgozó több százezer magyar jogai ne sérüljenek? Vajmi keveset hallottunk eddig önöktől, még a szavak szintjén sem, nemhogy konkrétumok elhangzottak volna, pedig egyébként bőven van a kormánynak ezen a téren a számláján, bőven van mit törleszteniük ezzel kapcsolatban. Egy új magyar exodus indult meg az önök hatalomra jutását követően. 2011-től kezdve gyorsult meg a Magyarországról történő kivándorlás, a nyugat-európai országokba való kitelepülés munkavállalási céllal. Fiatalok és idősek egyaránt mennek, de többségében persze fiatalok és jól képzettek, tehát kiáramlanak Magyarországról a dolgozni tudó és akaró fiatalok tömegei. Csak az Angliában élő magyarok számát több százezerre, csak a Londonban és környékén élő magyarok számát körülbelül százezerre becsülik. Az összes felmérés azt mutatja, hogy a brexit nem vette el a kint dolgozók kedvét.
A kérdés az, hogy a külföldieket, a külföldi munkavállalókat majd milyen korlátozások fogják ezt követően érni. Kérdés, hogy Magyarországnak van-e szándéka arra, hogy ez ügyben valamit tegyen, vagy hagyjuk, hogy elszáguldjon a történelem mellettünk. Milyen lépéseket tettek? Milyen lépéseket kívánnak ennek érdekében tenni? Államtitkár úr, kíváncsian várom a válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem