ZSIGÓ RÓBERT

Teljes szövegű keresés

ZSIGÓ RÓBERT
ZSIGÓ RÓBERT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon sok mindenről beszélt itt az azonnali kérdésében. Megpróbálok a lényegre válaszolni, mert ha mindenre válaszolnék, akkor arra nem lenne elég időm.
Ön elsősorban az élelmiszer-biztonságról beszél mint témáról, és összekeveri az előbbi, az osztrák, illetve a magyar áruházakban lévő élelmiszerek ügyét az élelmiszer-biztonság kérdésével. Megnyugtatom, tisztelt képviselő úr, hogy a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Élel-miszerlánc-biztonsági Hivatal minden törvényi felhatalmazásával mindennap azon dolgozik, hogy a magyar családok asztalára egészséges, biztonságos, kiváló minőségű, lehetőleg magyar élelmiszerek kerüljenek. Az elmúlt esztendőkben, hogy egy példát mondjak, a Kiemelt Ügyek Igazgatósága a Nébihen belül közel 9 milliárd forint áfacsalást és adócsalást akadályozott meg, emellett minden tisztességtelen vállalkozással szemben fellép a Nemzeti Élelmi-szer-lánc-biztonsági Hivatal.
Ami az ön kérdését inspirálta, valóban, a Nébih 2014 végén 24, Ausztriában, illetve Magyarországon is kapható élelmiszert vásárolt és vizsgált meg ér-zék-szervileg, laboratóriumban összetételét tekintve, és bizony voltak olyan élelmiszerek, amelyek élelmi-szer-biztonsági szempontból megfelelnek, de más összetételűek, illetve ilyen tekintetben a minőségük rosszabb, mint ha valaki ezt Ausztriában vásárolta volna meg.
A magyar kormány kiáll a magyar vásárlók érdekei mellett. Felhívtuk és a közelgő V4-csúcs-talál-ko-zón fel is fogjuk hívni az Európai Bizottság figyelmét arra, hogy a jogi szabályozás elsősorban az Európai Bizottság dolga, addig pedig erkölcsi, tisztességbeli kérdésnek tekintjük ezt az ügyet, és úgy gondoljuk, hogy a vásárlók addig ezek helyett a termékek helyett vásároljanak inkább kiváló minőségű magyar élelmiszereket.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem